KAYSERİ, () - KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, 'Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar ile iftarda bir araya geldi. İftarda çocuklara tavsiyelerde bulunan Düzgün, “Ramazan ayının bereket olması için yediğimizin, içtiğimizin israf edilmemesi lazım” dedi.
Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün ile birlikte Talas Valilik Konukevi’nde düzenlediği iftar programına devlet himayesindeki Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar başta olmak üzere Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç, Mehmet Emin Avcı, Yasemin Özata Çetinkaya, Ali Candan ve Erkaya Yırık ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, eşleri ile birlikte katıldı. Vali Düzgün, Konukevi’nin bahçesindeki iftarın ardından yaptığı konuşmada, Ramazan Ayı’nın birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, iftar sofrasını sevgi evlerindeki çocuklarla paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Ramazan Ayı’nın çok önemli bir ay olduğunu, varlıklıların yoksulları bu ayda çok daha fazla hatırlaması gerektiğini kaydeden Düzgün, şöyle dedi:
"Bu ayın maneviyatına uygun olarak hepimizin yaşaması için bu tür iftar programlarının da ayrı bir anlamı oluyor. Ramazan ayı bereket, fakirlerin yüzlerinin güldüğü bir ay."
Vali Düzgün, iftar sofrasında ağırladığı çocuklara bazı tavsiyede de bulunarak, şöyle konuştu:
"Ramazan bereket ayı' dedik. Ama şunu da hatırlatmak istiyorum; Bereket olması için yediğimizin, içtiğimizin israf edilmemesi lazım. Örneğin, herkesin kendi ekmek dilimini bitirmesi lazım. Herkes bir ekmek dilimi bırakmış olsa bugün bile burada 70 dilim ekmek israf olmuş olacak. Her yıl yaklaşık 2 milyar ekmek çöpe gidiyor. Bunu maddi boyuta çevirirsek bununla yaklaşık 500 okul yapılabiliyor. Sadece bir dilim ekmeği çöpe göndermekle yılda 500 okul değerinde bir parayı çöpe gönderiyoruz. Onun öncesinde belki Allah’ın bize verdiği nimeti küçümsemiş hor görmüş oluyoruz. Ben Ramazan Ayı’nın hepinize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bu vesile ile gözlerinde öpüyorum."
Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün de program sonunda çocuklara değişik oyuncak hediye etti.

FOTOĞRAFLI