KAYSERİ ()-KAYSERİ Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda en güzel buzağı yarışması yapıldı. Yarışmada Montofon ırkında Melikgazi İlçesi Gürpınar Köyü'nden Mustafa Erkan'ın, Simental ırkında Talas İlçesi Koçcağız köyünden Cafer Eldaş'ın Holştayn ırkında Tomarza İlçesi Cücün köyünden Adem Sarıkurt'un buzağıları birinci olurken, yetiştiricilere de çeşitli ödüller verildi.
Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık bin 400 firmanın katıldığı Dünya Ticaret Merkezi'ndeki "9'uncu Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışını Vali Orhan Düzgün, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya yaptı. Sadık Yakut fuar açılışında yaptığı konuşmada; Ticarette, sanayide, turizmde ve eğitimde söz sahibi olan Kayseri'nin tarım ve hayvancılık alanında da daha çok gelişmesi gerektiğini belirtti. Vali Düzgün ise sektörel fuarların çiftçilerin teknolojiyi daha çok kullanabilmesine ve yeniliklerden haberdar olabilmesine zemin hazırladığına dikkat çekti. Konuşmaların ardından TBMM Başkanvekili Yakut ve Vali Düzgün "En Güzel Buzağı Yarışması"nda dereceye giren yetiştiricilere ödüllerini verdi.
Kayseri Tarım Fuarı'na üreticilerin katkısını sağlamak adına Kayseri genelinde buzağı yarışmasının üçüncüsünü yaptıklarını kaydeden Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ünay Çakı, 2014 yılında buzağı güzellik yarışmasına 16 yarışmacının katıldığını yarışma sonunda birlik tarafından birincilere süt sağım makinesi, ikincilere buzağı kulübesi diğer katılımcılara da birer adet çeyrek altın hediye edildiğini belirtti. Çakı, "Bu başarı tablosunun oluşmasında, katkısı olan idarecilerimizi, yetiştiricilerimizi ve personelimizi, göstermiş olduğu gayretlerden dolayı kutluyorum. Damızlık Sığır Yetiştirici Birlikleri camiası olarak bizlerin üzerine düşen ve Türkiye'nin bizden beklediği tek şey, Türkiye'deki ıslah çalışmalarını geliştirmek ve bu temelde sahip olduğumuz Soykütüğü kayıt sistemini daha ileriye götürmektir''dedi
Buzağı güzellik yarışmasında Montofon ırkında Melikgazi İlçesi Gürpınar Köyünden Mustafa Erkan'ın, Simental ırkında Talas İlçesi Koçcağız köyünden Cafer Eldaş'ın, Holştayn ırkında Tomarza İlçesi Cücün köyünden birinci olan Adem Sarıkurt'un buzağıları birinci olurken, yetiştiriciler de ödüllendirildi.

OE(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)