KAYSERİ, () - KAYSERİ Lisesi'nin 121'inci kuruluş yıldönümünde mezunlar buluştu. Lisenin mezunlarından olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gönderdiği mesajda, "Okulumuz Kayseri Lisesi, nam-ı diğer Taş Mektep, 121 yıllık mazisiyle, öncü okul olma vizyonuyla, mezunları arasındaki dayanışmayla Türk milli eğitim sisteminin hiç şüphesiz en müstesna değerlerinden biridir" dedi.
Mezunlar buluşmasında İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ünlü şair Faruk Nafiz Çamlıbel’in yazdığı 'Kayseri Lisesi' marşı, hep birlikte söylendi. Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder yaptığı konuşmada, Kayseri Lisesi mezunları arasında Turgut Özal ve Abdullah Gül'ün de bulunduğunu hatırlattı. Önder, "121 yaşındaki Kayseri Lisesi'nde, ilk mezun olduğumuz günün heyecanıyla, eski okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla bir araya gelip, özlem giderdik. Mayıs ayının ilk haftasını bu şekilde kutlamaya ve buluşmaya devam edeceğiz" dedi.
Bu konuşmanın ardından 1920-21 döneminde son sınıf öğrencilerinin tümü Sakarya'da şehit düştüğü belirtildi ve bu şehitlerin adları tek tek okunurken, mezunlar hep bir ağızdan 'Burada' dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de gönderdiği mesajda, mensubu olmaktan gurur duyduğu Kayseri Lisesi'nin 121 yıllık mazisiyle öncü olduğunu vurguladı. Gül mesajında, "Kayseri Lisesi'nin Milli Mücadele yıllarındaki mezuniyet defterinde yer alan 'Son sınıf talebeleri Sakarya Savaşı için cephede şehit düştüğünden bu öğretim yılında okul mezun verememiştir' cümlesi, vatan ve millet sevgimizin kaynağını veciz şekilde ifade etmektedir. Mezun olamayanlar başta olmak üzere tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde eğiliyor, bizleri yetiştiren hocalarımızdan ebediyete intikal edenleri saygıyla anıyor, hayatta olanlara en içten minnet duygularımı sunuyorum’’ ifadelerine yer verdi.

DÖ(OE/ESM) (FOTOĞRAFLI)