KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özhaseki, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'yla yeni bir planlama üzerinde çalıştıklarını ve ilçeleri birbirine bağlayacak banliyö hattını hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısında 30 Mart’ta seçilmesi halinde bu kez de ulaşım ile ilgili olarak hayata geçirmeyi planladığı projeleri hakkında kamuoyuna bilgi verdi. Kayseri’de ulaşımla ilgili, hızlı kentleşme, şehrin bölgesel hale gelinmesi, araç sayısının artması gibi nedenlerin bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini belirten Özhaseki, şöyle konuştu:
"Kayseri’nin çevresinden de kente büyük akım var. Artık yeni planlamalarımı da şehri doğuya doğru yani sert zeminlere taşımak var. Gesi-Turan hattına doğru. 20 civarında alt ve üst geçit yapımı var. Abdullah Gül Üniversitesi’nden kent merkezine alternatif viyadük yapılacak."
'DEMEK Kİ BİZ BAZI PROJELERİ VAKTİNDEN ÖNCE YAPIYORUZ'
Özhaseki, projeler üzerinde yaklaşık 2 yıldır uzmanların çalıştığını ve bu uzmanların da daha önce Ankara, İstanbul, Konya gibi illerde projeleri hayata geçirdiklerini dile getirdi. Özhaseki, şunları söyledi:
"Bize soruyorlar; 'Bu işleri bunca yıldır neden yapmadınız, neden beklediniz?' Bize gülerler eğer trafiğimiz sıkışık dersek Ankara, İstanbul, Samsun, Antalya gibi şehirlerdeki trafiği görünce. Biz daha lüks ve konforlu ulaşımın peşindeyiz. Daha önce alt geçitler için 'O çukurları dolduracağız' diyen il başkanları oldu. Alay edenler oldu. Demek ki biz bazı projeleri vaktinden önce yapıyoruz. Erken yaptığımız için de birçok proje eleştiriliyor. Erciyes Projesi’nde, yeni stadyumda bunu yaşadım. Eski stadı yıkıp, yenisini yapmak için çalıştığımızda 'Fakir fukaranın hakkını oraya döktünüz' diyenler oldu. Ama şimdi model bir proje ortaya çıktı. Demek ki erken davranınca, eleştiriliyorsunuz. Aylarca emek veren bilirkişilerin, uzmanların emeklerini heba etmeyiz."
'İLÇELERİ BANLİYÖ İLE BİRBİRİNE BAĞLAYACAĞIZ'
Başkan Özhaseki, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'yla yeni bir planlama üzerinde de çalıştıklarını ve ilçeleri birbirine bağlayacak banliyö hattını hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Özhaseki, "İlk etapta Yeşilhisar’ı, İncesu’ya ardından da Argıncık arkasından da Sarıoğlan’a bağlayacak bir çalışma bu. Demir Yolları ile görüştük. Araçlara ortak olursak olur dediler biz de tamam dedik. Üzerinde çalışıyoruz" dedi.