ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, 2 yıl önce gittikleri düğünde kaynar kazana düşerek sırtının tamamı yanan 8 yaşındaki Hümeyra Kırcaer'in sağlığına kavuşması için doku nakli olması gerekiyor. Sırtındaki yanıklar nedeniyle acı çeken ve 9 kez ameliyat olan Hümeyra, şimdi kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
Yeşilköy Beldesi'nde oturan 29 yaşındaki Selma ve 41 yaşındaki Bayram Kırcaer çiftinin tek çocukları Yeşilköy Hilmi Toksoy İlkokulu 2'nci sınıf öğrencisi Hümeyra, 3 Kasım 2012'de gittikleri düğünde, kaynar su dolu kazana düştü. Sandalyeden sırt üstü düştüğü kazandan çıkarılan Hümeyra için sağlık ekiplerinden yardım istendi. Ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülen Hümeyra'nın kalbi durdu. Acil serviste yapılan müdahale sonunda yeniden hayata döndürülen Hümeyra, buradan ambulans helikopterle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 9 kez ameliyat edilen Hümeyra, 40 gün süren tedavinin ardından taburcu edildi.
DOKU NAKLİ GEREKİYOR
Tedavisine evde devam edilen Hümeyra Kırcaer, 2 günde bir Kaş'tan Fethiye Devlet Hastanesi'ne, 15 günde bir de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kontrole götürüldü. Bir yıl boyunca bu şekilde tedavisi süren Hümeyra'nın sırtında yanıklardan dolayı derin izler kaldı. Sırtında sık sık kabarıklar oluşan ve ağrı çeken Hümeyra, kambur yürüyor. Fizik tedavi ve psikolojik tedavi görmesi gereken Hümeyra, sırtındaki ağrılar nedeniyle uyuyamıyor. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yüz nakilleriyle ünlenen Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından muayene edilen Hümeyra'nın sağlığına kavuşması için doku nakli olması gerekiyor. Hümeyra'nın ameliyat olmadığı takdirde kanser olma riskiyle karşı karşıya kalacağı belirtildi.
ANNE, DOKTORLARDAN YARDIM BEKLİYOR
Kalkan Beldesi'nde bir temizlik firmasında çalışan anne Selma Kırcaer, kızının sırtındaki ince dokunun zarar görmemesi ve yara çıkmaması için özel bir elbise giymesi gerektiğini söyledi. Elbisenin 5 bin lira olduğunu kaydeden anne Kırcaer, ABD'den getirilen özel giysinin her 6 ayda bir yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun elbisenin sadece 200 lirasını karşıladığını belirten Selma Kırcaer, "Çocuğum ağrıdan sabaha kadar uyuyamıyor. Acı çekiyor, yaraları kaşınıyor, bağırıyor. Ailece psikolojimiz bozuldu. Çocuğumun sağlığına kavuşması için doku nakli olması gerekiyor. Bu doku laboravuvar ortamında üretiliyor. Bilim insanlarından yardım istiyorum" dedi.
Domates serasında çalışan baba Bayram Kırcaer ise "Talihsiz bir kaza sonunda kızım 40 gün hastanede yattı. Sağlığına kavuşmadığı için halen acı çekiyor. Kazandığımız parayla kızımı tedavi ettirme şansım yok. Hastaneler ve doktorlar kızımıza sahip çıksın. Onlardan ameliyat için destek istiyoruz" diye konuştu.
Hayalinin öğretmen olmak olduğunu belirten Hümeyra Kırcaer ise "Doktor amcalar beni iyileştirsin. Okuyup öğretmen olmak istiyorum" dedi.