RİZE’nin Ardeşen İlçesi’nde Amatör Futbol Lig ekibi Ardeşenspor ile Türkiye Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde mücadele eden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü’nün maçları aynı saatte oynanınca, İlçe Kaymakamı İlyas Memiş, misafirleri ile birlikte hentbol maçını izlemeyi tercih etti. Bunun üzerine  ilçede cep telefonlarına, 'Kaymakam kızlarla beraber' yazılı SMS atıldı. Kaymakam Memiş, telefonuna da gelen kısa mesajla ilgili olarak "Yasal haklarımızı kullanacağız" dedi.
Ardeşen İlçesi’nde dün saat 13.00’te Amatör Futbol Lig ekibi Ardeşenspor ve  Derepazarıspor ile Türkiye Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde mücadele eden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü ile Ege Perla Konak Belediyespor karşı karşıya geldi. Ardeşen Kaymakam’ı İlyas Memiş, Rize'den gelen misafirleri ile hentbol maçını izlemek üzere Ardeşen Spor Salonu’na gitti.
Ardeşenspor Futbol takımı rakibi karşısında karşılaşmayı 1-0 kazanırken, Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü hentbol takımı, Ege Perla Konak Belediyespor’a 23-18 mağlup oldu.
'KAYMAKAM KIZLARLA BERABER'
Ardeşen Kaymakam’ı İlyas Memiş’in Ardeşenspor futbol takımı maçı yerine hentbol maçını izlemesi nedeniyle bugün saat 11.34’te Ardeşen İlçesi’nde bürokrat, idareci, spor kulübü yöneticileri ile bazı taraftarlar ve basın mensuplarının cep telefonlarına,  "Kaymakam’a öfke. Ardeşen stadında ilginç tezahürat. Bir grup taraftar 'Ardeşen burada Kaymakam nerede?' dedi. Diğer grup, 'Kaymakam kızlarla beraber' diye tezahürat etti" yazılı SMS atıldı. Kimin tarafından gönderildiği belirtilmeyen kısa mesaj, İlçe Kaymakamı İlyas Memiş’in cep telefonuna da ulaştı.  
KAYMAKAM: KIZLARA AYIP ETMİŞLER
Kaymakam İlyas Memiş, dün iki maçı da ilk ve ikinci yarılarını değişimli olarak izlemeyi planladığını ancak hentbol maçını izlemek için misafirleri gelince programını değiştirdiğini söyledi. Kendisi ile ilgili atılan SMS’i araştırdıklarını ve savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Memiş, “Dün maçta bu yönde bir tezahürat olmadığını öğrendik. Bu mesajla Kaymakam’ı karalamak istemişler ama bunu yaparken hentbolcü kızlarımıza ayıp etmişler. Gereken yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.