ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi Kaymakamı Hasan Yaman, hayırsever işadamının yaptırdığı Araştırma Merkezi ve Gıda Mühendisliği Bölümü binasını gezerken ilçe halkı ve esnafını uyardı. Yaman, "Çaycumalıların öğrencileri bir sömürü aracı olarak görmelerini istemiyoruz" dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ilçede faaliyet gösteren Yurtbay Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay'ın, BEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu bünyesinde yaptırdığı Sakine-Şevki Yurtbay Araştırma Merkezi ve Gıda Mühendisliği Bölümü binasını basın mensuplarına tanıttı. 1 ay içinde açılması planlanan 4 bin metrekarelik alanda 3 milyon liraya inşa edilen 3 katlı binayı gezen Rektör Prof. Dr. Özer'e Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Ak Parti'li Mithat Gülşen ve hayırsever işadamı Zeki Yurtbay da eşlik etti. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Gıda Mühendisliği Bölümü'nün 2013-2014 Akademik Yılı içinde açılacağını söyledi. Binanın yapımında emeği geçenlere, işadamı Zeki Yurtbay'a teşekkür eden Prof. Dr. Özer, Çaycuma Kampusu bünyesinde teknolojik araştırma ve teknokent kurma düşüncelerinin de olduğunu söyledi.
İşadamı Zeki Yurtbay, amaçlarının daha kaliteli gençler yetiştirmek ve Çaycuma esnafına destek vermek olduğunu söyledi. 
Kaymakam Hasan Yaman ise ilçe halkını ve esnafını öğrencileri sömürmemeleri konusunda uyardı. Yaman, "Çaycumalıların öğrencileri bir sömürü aracı olarak görmelerini istemiyoruz. Buraya gelen öğrencilerin çoğu orta ve dar gelirli ailelere mensup. Bizim de çocuklarımız başka şehirlere okumak için gidiyor. Bu durumda kendimiz adına öz eleştiri yapmamız gerekiyor" dedi.
Kaymakam Hasan Yaman ve beraberindekiler, daha sonra kampüs içinde çam fidanı dikti.