ŞANLIURFA'nın Siverek Kaymakamı ile Belediye Başkanı, geçen Aralık ayında mayına basarak bir ayağını kaybeden ve tedavisinin ardından köyüne dönen 22 yaşındaki gazi Mehmet Çalan'ı evinde ziyaret etti. Kaymakam Hamza Erkal ile Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, geçmiş olsun dileğinde bulundukları ve nişanlı olduğunu öğrendikleri gaziye düğününü yapma sözü verdi.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde vatani görevini yapan Piyade Er Mehmet Çalan, geçen Aralık ayında terhisine 15 gün kala devriye görevi sırasında mayına bastı. Sağ ayağı diz kapağının altından kesilen Çalan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde yaklaşık bir ay süren tedavisinin ardından taburcu edildi ve ailesinin yaşadığı Siverek'in Nohut Köyü'ne döndü.
Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, bağımsız Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, 107'nci Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Numan Yediyıldız ile Askerlik Şube Başkanı Yarbay Salih Çiçek tedavisi tamamlanan gaziyi, Nohut Köyü'nde ailesiyle yaşadığı evde ziyaret etti. Kaymakam Erkal ile beraberindekiler geçmiş olsun dileğinde bulundukları gazi ile bir süre sohbet etti. Bu sırada sağ ayağını mayına basarak kaybeden gazinin nişanlı olduğu söylendi. Bunun öğrenen Belediye Başkanı Ali Murat Bucak gazinin düğününü yapma, Kaymakam Erkal da beyaz eşyalarını alma sözünü verdi.
Aldığı haberle mutlu olan gaziye minnettar olduklarını ifade eden Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, "Vatana hizmetin kutsal olduğu bilinciyle şehit ailelerimiz ve gazilerimize her zaman minnettarlık duyuyoruz. Ziyaretimiz sırasında gazimizin nişanlı olduğunu öğrendik. Gazimizin beyaz eşyalarını kaymakamlık olarak biz alacağız, çiftin düğününü ise belediye başkanımız Ali Murat Bucak yapacak. Ayrıca gazimize protez bacak takılması için ne gerekiyorsa yapacak, tedavi süreci ve bundan sonraki yaşamında hep yanında olacağız" dedi.