TOKAT'ın Pazar Kaymakamı Sinan Başak, ilçede belirlenen öksüz ve yetim çocuklara gönderdiği mektupta, 'Anneniz veya babanız hayatta olsaydı ondan almasını istediğiniz şey ne olurdu?' sorusunu yöneltti. Kaymakam kendisine gönderilen cevaplarda çocukların istediği hediyeleri alarak sevindirdi.
Pazar Kaymakamlığı görevine geçen yıl başlayan Sinan Başak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerine talimat vererek ilçe genelinde bulunan anne veya babasını kaybetmiş, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin belirlenmesini istedi. Yapılan çalışmalar sonrası 68 öğrenci belirlendi.
Kaymakam Başak, bu öğrencilere kendisinin kaleme aldığı mektuplar gönderdi. Mektupla ilk olarak öğrencilere eğitim hayatında başarılar dileyen Kaymakam Başak, onlara kapısının her zaman açık olduğunu belirtti.
Mektupta "Öğrendim ki anne veya babanız hayatta değilmiş. Çok üzüldüm ama unutmayın ki çocuğum hayatta insan her türlü olayla karşı karşıya gelebiliyor. Bizler güçlü olacağız ki ayakta dimdik ve güçlü bir şekilde kalalım" diyen Kaymakam Başak, "Sevgili öğrenciler satırlarıma son vermeden sizlere bir sorum olacak. Eğer annen veya baban hayatta olsaydı, ondan almasını istediğiniz şey ne olurdu? Bunları da bana yazarsanız çok memnun olacağım" ifadelerine yer verdi.
Öğrenciler ise mektubuna verdikleri yanıtta Kaymakam Başak'tan en çok bilgisayar istedi. Bazı öğrenciler ise hayatta sadece anne ve babalarının olmasını isteyerek Kaymakam Başak'a teşekkür etti. Daha sonra öğrenciler tarafından yazılan mektuplarda istenilen hediyeler Kaymakam Başak ve proje ekibi tarafından sağlanarak öğrencilere dağıtıldı. Kaymakamdan hediyelerini alan öğrenciler ise mutlu olduklarını söyledi.