MERSİN'de yaşayan 10 yıllık evli ve 4 çocuklu Şemdin ve Dilşah Karasu çifti hakkında, resmiyette dayı ile yeğen oldukları iddiasıyla 'evlenmenin butlanı' (iptal) davası açıldı. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca boşanmaları istenen ve dava dosyası Mersin 1'inci Aile Mahkemesi'ne gönderilen inşaat işçisi 37 yaşındaki Şemdin ve ev kadını 31 yaşındaki Dilşah Karasu çifti, gerçekte hala-dayı çocukları olduklarını ispatlamanın yollarını aramaya başladı.
2004'te Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde oturan Şemdin Karasu, gönlünü kaptırdığı halasının kızı Dilşah ile evlendi. Bir yıl kadar sonra Şemdin ve Dilşah Karasu çifti Mersin'e taşındı. Geçen süreçte 4 çocukları olan Karasu çiftiyle ilgili nüfus kütüğünün bağlı olduğu Muş'ta yapılan incelemede resmiyette dayı ile değen olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, evliliğin Medeni Kanun'a aykırı olduğu iddiasıyla 2012 eylül ayında 'evlenmenin butlanı' (iptal) davası açtı. Karasu çiftinin adres araştırmasında Mersin'de yaşadığı saptanınca dava dosyası Mersin 1'inci Aile Mahkemesi'ne gönderildi. Şemdin ve Dilşah Karasu 2013 yılının şubat ayında evlerine gelen evliliklerinin sonlandırılmasına dair dava açıldığını bildirir tebligatla şoke oldu.
KİMSE 'RESMİ NİKAH OLMAZ' DEMEDİ
Şemdin Karasu, gerçekte halasının kızıyla evlendiğini ispatlamanın çabasına girişti. Mahkemeye giden Şemdin Karasu'ya evliliğinin geçerli olması için halasının nüfus kütüğünden çıkarılması için dava açması gerektiği, aksi takdirde boşanmak zorunda oldukları söylendi.
Şemdin Karasu "Anne ve babası ölen halamı bizim aile sahiplenmiş. Babam da halama kimlik çıkarırken kendi üzerine kaydettirmiş. Halam nüfus kayıtlarına göre ablam oluyor. Eşim olan halamın kızıyla da resmiyette dayı-yeğen görünüyoruz. Evlenirken hiçbir yetkili, 'resmi nikah olmaz' demedi. 10 yıl sonra boşanmamız için dava açılmış. Mahkemeye çağrıldığımızda şoke olduk. 'Boşanmamanız için halanı kütükten çıkarmanız lazım 'diyorlar. Halam öldü. Babam 90 yaşında, beni bile tanımıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.
DEVLET BÜYÜKLERİNDEN YARDIM İSTEDİ
5'inci kez baba olmayı bekleyen Şemdin Karasu, halasının nüfus kütüğünden çıkarılması için Muş'ta dava açtığını, ancak babası ve annesi yaşlı ve yatalak olduğundan dolayı bu davaya gidemediğini anlatan Şemdin Karasu, evliliğinin dağılmaması için devlet büyüklerinden yardım istedi.
Karasu, "Babam ve annem yaşlı ve yatalak oldukları için Muş'taki mahkemede gidip, ifade verecek durumda değiller. Şubat ayında dava görülecek ama ikisini de götüremiyorum. Aile mahkemesinde durumu anlattığımda 'Ya kütükten çıkarırsınız, ya da boşarız' diyorlar. 4 tane çocuğumuz var. Eşim 5'incisine hamile. Bu işin içinden çıkamadık. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Adalet Bakanımızdan, yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.