İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL, () YAKINLARINI  Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) Fatih'te "Anneler Günü" dolayısıyla, kayıpları arama etkinliği düzenledi.
Etkinliğe YAKAD Başkanı Zafer Özbilici ve kayıp yakınları katılırken, ayrıca kaybolan çocuklar ve çocuk cinayetlerine dikkat çekmek ve aileleri bilinçlendirmek amacı ile vatandaşlara tarak dağıtıldı. Bilici yaptığı açıklamada ailelerin çocuklarına yabancı mesafesini öğretmesi, saç tellerini saklamaları, parmak izlerini almaları konusunda uyardı. Bilici dağıttıkları taraklarla ebevynlerde farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını söylerken, "Anneler Günü'nü kutlamak için sokak da değiliz. Anneler Günü'nde aileleri uyarmak için dışarıdayız. Ülkemizde 16 bin annenin ciğeri yanıyor şu an. Evladının gelmesini bekliyor. Bizlerde diyoruzki Anneler Günü'nde çocuklarınıza dikkat edin. Bu mesajı vermek için sokaklardayız." dedi.

BAGLADEŞ'E KAÇIRILAN KÜÇÜK TUĞBA'DA ETKİNLİKTEYDİ
Etkinlikte daha önce Bagladeş'e kaçırılan Tuğba Aksu ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Bilici, " Yaklaşık 1,5 yıl boyunca kayıp yakınları Tuğba'yı aradı. İstanbul Valiliğinin desteği ile Tuğba'yı ülkemize geri getirdik. Annesine kavuştu. Bugün Tuğba annesinin yanında anneler gününü kutlayacak" dedi. Küçük Tuğba annesi için bir de şiir okurken, anne Gülten Aksu "2 keredir anneler gününü beraber kutluyoruz. Allah kimseyi ayırmasın" diye konuştu.

ANNELER GÜNÜNDE ÇOCUKLARINI BEKLİYORLAR
15 senedir kayıp oğlu Özkan Dilme'yi arayan Sırma Dilme ise, "Ben oğlumu çok seviyorum. Ölene kadar da oğlumu arayacağım." derken, 23 senedir oğlu Abdülhamit'i arayan anne Aysel Özbilici de, "Her anneler günü bir ümit var içimde, benim oğlumu hediye verecekler diye. Bütün annelere söylüyorum çocuklarına dikkat etsinler. Bizim gibi düşmesinler. Çok acı birşey. Allah kimseye vermesin. Ne bayram görüyoruz ne anneler günü. Düşüne düşüne harap olduk artık." dedi
Celal Sarıcan ise oğlu Caner Sarıcan'ı aradıklarını belirterek, "Annesi hasretine dayanamadı ve kanser oldu. Oğlunu göremedi. Ben de ömrümde ömür varken onu arayacağım" şeklinde konuştu.

İT (MK) (FOTOĞRAF)