MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde, tatil için tur ile Sultaniye Kaplıcaları'na geldikten sonra ortadan kaybolan 50 yaşındaki Ali Osman Karapaça'nın cesedi 9 gündür arandığı Köyceğiz Gölü'nün kıyısına vurdu. Karapaça'nın cesedini otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Almanya'dan tatil için Türkiye'ye gelen evli ve 1 çocuk babası Ali Osman Karapaça, geçen 30 Haziran'da tatil için Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne geldi. Otele yerleşen Karapaça, tur ile Köyceğiz ilçesindeki Sultaniye Kaplıcaları'na gitti. Burada en son çamur banyosu sonrası duş bölümünde görülen Karapaça'nın dönüş yolunda tur teknesinde olmadığı anlaşıldı. Dönen teknenin görevlileri Karapaça'yı kaplıcada aramasına rağmen bulamadı. Karapaça'nın cep telefonunu ve özel eşyalarının teknede olduğu görüldü. Bunun üzerine durum, jandarmaya bildirildi.
Karapaça'nın kaplıcaya 150 metre mesafedeki göle düşmüş olabileceği ihtimali üzerine jandarma ekipleri, dalgıçlar eşliğinde arama çalışması başlattı. 3 kilometre genişliğinde ve 35 metreye kadar derinliğe sahip gölde bugüne kadar süren aramalar olumsuz sonuçlandı. Kaplıca çalışanları bugün saat 08.30 sıralarında Ali Osman Karapaça'nın kıyıya vurmuş cesedini buldu. Jandarma ve Savcı'nın incelemesi sonrası Karapaça'nın cesedi, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
YAKINLARINA HABER VERİLDİ
Almanya'da bir otomotiv şirketinde çalıştığı, bir süre önce işten ayrıldığı ve işsizlik maaşı aldığı belirtilen Karapaça'nın cesedinin bulunduğu haberi, birkaç gün önce ilçeye gelip aramaları izleyen, ardından Bursa'ya dönen yakınlarından ağabeyi Kemal Karapaça'ya telefonla iletildi.
Cenazeyi almak için Muğla'ya gelen Kemal Karapaça, acı haberi kardeşi Ali Osman Karapaça'nın boşandığı Alman eşinden dünyaya gelen kızı 19 yaşındaki Sahra Korflhr'a telefonla verdi. Kemal Karapaça, "Sahra hem okuyor hem de bir otelde çalışıyor. Kendisine olayın ardından babasının kaybolduğunu, sadece elbiselerinin bulunduğunu söyledim. Bana, 'Ben elbiselerini değil babamı istiyorum' dedi. Şimdi ise acı haberi kendisine ve annesine ilettim. Yeğenim çok üzüldü" dedi.
Kemal Karapaça, kardeşinin cenazesinin Bursa'da toprağa verileceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI