Nermin UÇTU/ MANİSA, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasının ardından 4 gündür eşinden haber alamadığını söyleyen ikiz çocuk annesi Ergül Yüksel, madende bedava dağıtılan kömürler için denetleme yapılmadığını ileri sürdü. Bir diğer işçi yakını, maden şirketinin yetkililerinin kendilerine kağıt imzalatmaya çalıştığını söyledi. Madenci yakınlarını ziyaret eden MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral ile MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.
Maden faciasının ardından yakınlarına ulaşamayan ailelerin feryatları yürekleri dağladı. 10 yıllık eşi 38 yaşındaki Ali Yüksel'in madenden çıkmadığını söyleyen Ergül Yüksel, hükümete ateş püskürdü. 8 yaşında ikiz çocukları Furkan ve Betül'ün babalarını merak içinde beklediklerini söyleyen Ergül Yüksel, "Oraya gelenlerin derdi lay lay lom. Bizim derdimiz oradaki yakınlarımızın bir an önce çıkması. Çocuklarım 4 gündür uyumadan bekliyor. Babalarının öldüğünü bilmiyorlar. Gelecek diye bekliyorlar. Yok ettiler eşlerimizi. Denetlemeye geliyoruz dediler, yukarıda yiyip içip madenin içine girmeden gittiler. Bizim eşlerimizi mahsur bıraktılar. İçerde sığınma kafesleri var diyorlar. Sığınma kafeslerinin yapıldığını denetlemelerden sonra söküldüğünü biliyoruz. Millet gelsin görsün diye bir hafta takmak için uğraştık bir hafta da sökmek için uğraştık diyorlar. Denetleme falan yok. Rakamları eksik söylediler" iddiasında bulundu.
Eşinin ölüsüne bile ulaşamadıklarını kaydeden Ergül Yüksel, "Sırf oradan bedava kömür dağıtıyorum diye denetlemediler. Eğer orada bir ihmal olmasaydı benim eşim yanımda olacaktı. Orada büyük bir ihmal var. Devlet madeni gibi denetliyordu diyorlar. Benim yuvamı yıktılar. Ak Parti'ye oyunu verenlere hakkımı helal etmiyorum. Benim iki evladım babasız kaldı. Gideceğim davacı olacağım o ocakları kuranlardan. Yazın bu dediklerimi yazın. İkiz çocuklarıma hem anne hem baba nasıl olacağım ben? Zerre kadar vicdanı olan bunu yapmaz" diye konuştu.
'KAĞIT İMZALATMAYA ÇALIŞTILAR' İDDİASI
Bir diğer kayıp madenci 23 yaşındaki Süleyman Kandemir'in ailesinin de gergin bekleyişi sürüyor. Süleyman Kandemir'in bir yıl önce evlendiği Özge Kandemir'in 5 aylık hamile olduğunu anlatan gözü yaşlı anne Cemile Kandemir, torununun babasız büyüyeceğini söyledi. Oğlunun bir an önce bulunmasını isteyen anne Kandemir, gözyaşlarının hiçbir zaman dinmeyeceğini dile getirdi.
Madende ölen maden işçilerinden 28 yaşındaki Kader Yıldırım'ın babası Nevzat Yıldırım, maden ocağı yetkililerinin evlerine geldiğini ve kendilerine bir kağıt imzalatmaya çalıştıklarını anlattı. Kağıdı imzalamadıklarını söyleyen Nevzat Yıldırım, "Burada ihmal var. Biri kız biri erkek iki çocuğu vardı. Şirket tarafından elamanlar geliyor. Maaşınız yatacak diye imza istiyor. Maaş zaten yatacak. Onun için imza almaya gerek yok ki. Biz bu imzayı atmadık. Bundan tedirginiz" dedi.
MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral ile MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün aileleri ziyaret edip, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. MHP'li Vekil Oral, ailelere attıkları imzalarda çok dikkatli olunmaları uyarısı yaptı.

NU (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)