KIZINI TESLİM ALDI
Babaeski'de dedesi ile birlikte yaşayan 16 yaşındaki B.S.T., 17 Nisan günü okula gitmek için evinden ayrılırken bir daha kendisinden haber alınamadı. B.S.T.'nin erkek arkadaşı 19 yaşındaki Mert Çelikbeden ile birlikte Bolu'da olduğu bilgisine ulaşan polis ekipleri inceleme başlattı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 Mayıs'ta kente geldiği öğrenilen gençlerin bulunduğu evi tespit etti. Polis ekipleri bugün Çelikbeden'in arkadaşının Tabaklar Mahallesi'ndeki evine gitti. Evde bulunan B.S.T. ve Çelikbeden Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Çelikbeden ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, B.S.T. ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Kızını almak için İstanbul'dan Bolu'ya gelen B.S.T.'nin annesi Gönül Taş'ı, yetiştirme yurdu önünde Çelikbeden'in annesi Gamze Adıgüzel karşıladı. Yetiştirme yurdundaki işlemlerinin ardından kızını teslim alan Gönül Taş ile Gamze Adıgüzel birbirlerine sarılarak ağladı.
Bitkin olduğu gözlenen Gönül Taş, "Kızım kendini iyi hissetmiyor. Psikolojisi çok bozuk. Her şey için çok sağolun. Şu an karşınıza çıkacak durumda da değil. Kızımı teslim aldım. Evladı olan kimseye Allah bu acıyı yaşatmasın. Basındaki arkadaşlar olmasaydı ben kızımı bulamazdım. Bulduğumda geç kalabilirdim. Herşey sizin sayenizde, çok teşekkür ederim. Şu an çok mutluyum ve çocuğuma sarılamadım bile. O da şu an biraz rahatsız" diye konuştu.
Gamze Adıgüzel ise, "Onları sağ salim kucaklayabildik. Allah kimseye yaşatmasın. Bulmamıza yardımcı olan herkese binlerce teşekkürler. Şu an söylenecek bir şey yok. İnşallah haklarında hayırlısı olur ve bizi üzmezler" diye konuştu.
Gönül Taş ve yakınları daha sonra B.S.T.'yi teslim alarak İstanbul'a götürürken, gazetecilerin görüntü almasını istemediler.
Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, ()

MY,TB(MÇ/AAA)(FOTOĞRAFLI)