Mustafa ERCAN / MERSİN, () - MERSİN'de Endüstri Mühendisi 24 yaşındaki İrem Tekniker, 20 gün önce kaybolan 'Bobo' adlı Shih-tzu cinsi köpeğini billboardlara astırdığı ilanlarla arıyor. 5 kilo ağırlığında 40 santim boyundaki 10 aylık köpeğin fotoğrafının bulunduğu billboard ilanlarının yanı sıra el ilanları da yaptıran Tekniker, Bobo'yu bulanları ödüllendireceğini söyledi.
Mersin'in merkez Yenişehir İlçesi Akkent Mahallesi GMK Bulvarı üzerindeki Polisevi civarında 22 Haziran'da köpeği Bobo'yu gezdirmeye çıkartan İrem Tekniker yolda yürürken bir anda havai fişekler patladı. Havai fişeklerin çıkardığı sesten korkan Bobo kaçarak gözden kayboldu. Hemen yakınlarına haber veren Tekniker, gece geç saatlere kadar aradıkları Bobo'yu bulamadı.
Uzun süre Bobo'yu arayan Tekniker, bulamayınca fotoğraflarını el ilanlarına bastırıp dağıtmaya başladı. Bununla da yetinmeyen İrem Tekniker, aynı zamanda billboardlara ilanlar astırdı. '10 aylık Shih-tzu cinsi erkek köpeğimiz Bobo kaybolmuştur. 5 kilogram ağırlığında 40 santim uzunluğunda beyaz üzerine kahverengi desenlidir. Üzerinde nazar boncuklu tasması, mavi gövde tasması mevcuttur. Bizim için çok büyük bir önem taşımaktadır. Bulana yüklü miktarda ödül verilecektir' yazan ilanda Bobo'nun fotoğrafı da yer aldı.
'AİLEMİZDEN BİRİ KAYBOLDU'
Halen köpeğini bulamadığını ve bulana kadar da aramaya devam edeceğini belirten Tekniker şunları söyledi:
"Bobo ile birlikte yürüyüşe çıktık. Biz yürüdüğümüz sırada bir anda havai fişekler patladı. Bobo da korkup kaçtı. Peşinden koştum ama yetişemedim. Hemen aramaya başladık ama bugüne kadar bulamadık. Bobo kayıp olmasından bu yana sanki ailemizden biri kayıplara karıştı. 20 gündür aramadığımız yer kalmadı. Hepimiz perişan olduk. Tek tesellimiz umarım ki, birileri Bobo'yu alıp götürmüştür. Şimdi onu bulmak için uğraşıyoruz."
FOTOĞRAFLI