Süleyman KAYA / İSTANBUL, () KUMBURGAZ, Kamiloba sahilinde geçtiğimizi pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten, halen bir haber alınamadı. Denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi bulmak için ekiplerin arama çalışmalarına devam ediyor. Kayıp gençlerin akrabaları aralamalara bugün Barbaros Hayrettin Paşa Petrol Arama ve Sondajlama Gemisi’nin de katılacağı söyledi. Sahilde kayıp gençlerin yakınlarının heyecanlı bekleyişi sürüyor.
Kayıp gençlerden Doğan ve Serdar Demir’in amcası Sait Demir, “Arama çalışmalarında bir sonuca ulaşmış değiliz. Bir mucize bekliyoruz. Milletvekili Süleyman Çelebi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile telefonla görüştü. Aramalarla ilgili bilgi verdi. Destek istedi. Bakan Yıldız ise Kadıköy’de demirli olan Barbaros Hayrettin Paşa Petrol Arama ve Sondajlama Gemi’ni sahil güvenlik ekipleriyle koordineli olarak çalışmalara katılacağını söyledi. Bu geminin çok donanımlı olduğunu öğrendik. Gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Kalıp Mikail Çelik’in ağabeyi İsmail Çelik ise “Gelen son bilgi doğrultusunda gemi Kadıköy sahildeymiş. Milletvekili Süleyman Çelebi’ye bu konuda bilgi verdim. O da Bakan Yıldız ile görüştü. Bize verilen bilgiye göre gemi çalışanlarıyla sahil güvenlik ekiplerinin görüştüğünü söyledi. Bu surecın en kısa zamanda hızlandırılmasını istiyoruz. O geminin de faaliyetlere katılmasını bekliyoruz” dedi.
Kayıp gençlerin sahilde yakınlarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Arama çalışmaları denizden gemilerle havadan ile itfaiyenin helikopteriyle devam ediyor. 

(FOTOĞRAFLI)