Görkem ÇANCI/ ALANYA (Antalya), () - MÜZİK grubu Kent Şarkıları, Türkiye'deki 'çocuk ölümleri' ve 'kayıp çocuklar' konusunda farkındalık yaratmak için sözlerini yazdıkları ve seslendirdikleri 'Çocuğun Düşü' adlı şarkıya, 400 çocuğun katılımıyla klip çekti.
'Deniz Anlatıyor Mu Beni Sana', 'Başka' ve 'Anısı Kalmıştır' albümlerini çıkaran özgün müzik grubu Kent Şarkıları, sosyal bir projeye imza attı. Dünya genelinde ve özellikle Türkiye'de artan 'çocuğa şiddet' ve 'çocuk ölümleri' konusunda farkındalık yaratmak isteyen grup, seslendirdikleri 'Çocuğun Düşü' adlı şarkıyla dikkat çekmeye çalışıyor. Söz ve müziği grubun kurucusu Erkan Güneş'e ait şarkı, kaçırılan, kaybolan çocuklara ve onların ailelerine ithaf edildi. Şarkıyı, Gurbet Üzgün Demiral, Yalçın Duran, Bahar Sarıboğa, Erkan Güneş, Gönül Taner, Barış Kesmen, Şenay İntizamoğlu, Özgür İntizamoğlu, Önder Çetintaş, Ümit Macit, Pınar Ünal, Hakan Geyik ve çocuk vokal Irmak Duran olmak üzere 13 kişi seslendirdi.
Şair ve yazar Cezmi Ersöz'ün bir şiir okuyarak konuk olduğu şarkıya fotoğrafçı Erdal Kınacı da tanıtım görseli için 'çocuk' temalı bir fotoğraf vererek destek oldu. Klipte, kaybolan çocukları temsilen 30 çocuk şarkının her bir dizesini tekrar ederken görüntülendi. Klibin final sahnesinde ise 400 çocuk görev aldı. İstanbul, Antalya-Alanya, Adana, Mersin ve Osmaniye'de yapılan çekimler yaklaşık 5 ay sürdü.
'UMARIM MECLİS GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPAR'
2011 yılında kurulan Kent Şarkıları'nın kurucusu Erkan Güneş, zor şartlarda yapılan klip çekimini 5 ayda tamamladıklarını belirtti. Dünya genelinde ve Türkiye'deki kayıp çocuk olgusuna dikkat çekmek amacıyla böyle bir projeyi gerçekleştirdiklerini aktaran Güneş, "Şarkının söz ve müziği bana ait. Klibi de küçük bir fotoğraf makinesinin video özelliğini kullanarak çektim. Klibin sonunda kayıp çocukları temsilen yine kayıp olan 9 çocuğun fotoğrafını paylaştık. Kayıp çocuklara ve ailelerine adadığımız proje yaklaşık 2 yılda tamamlandı. Temennimiz bundan sonra yeni çocuk ölümleriyle ve yeni kayıp çocuk vakalarıyla karşılaşmamak. Umarım mecliste bu konuda gerekli çalışmaları yapar ve bu ülkedeki insanlar rahat bir nefes alır" diye konuştu.
BU ZAMANDA ÇOCUK OLMAK ÇOK ZOR
Çocukların çok kolay kandırıldığını ve bunun için küçük bir şekerin bile yetebileceğini söyleyen grubun perküsyonisti Gönül Taner, çocukların hayatı sokakta öğrenmeleri gerektiğini vurguladı.
Son günlerde artan çocuk ölümlerine değinen grubun vokalistlerinden Pınar Ünal ise, "Artık insanlarda en yakınına bile güvenmeme duygusu oluştu. Biz de grup olarak bu duyarlılıkla böyle bir proje yaptık. Hepimiz birer dize şarkı söyledik. Umarım çocuk istismarı ve çocuk kayıpları son bulur" dedi.
TOPLUMUN PSİKOLOJİSİ BOZUK
Yaşanan çocuk ölümlerinin ve sayısı her geçen gün artan kayıp çocuk olayları nedeniyle Türk toplumunun psikolojisinin bozulduğunu belirten vokalist Gurbet Üzgün Demiral, "Bu durumda öncelikle Türk toplumunun psikolojik desteğe ihtiyacı var. Bu tür canavar ruhlu insanların tespit edilmesi lazım. Maalesef çocuklarımızı kendi başımıza koruyamıyoruz. Büyük bir devlet desteğine ihtiyacımız var. Ben de bir anneyim. Herkes paranoyak olmuş durumda" diyerek soruna çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.
Gitarist Yalçın Duran ise Müzik Yapımcıları Derneği (MÜYAP) tarafından dijital platformlarda yayınlanan klibin, toplumda gerekli duyarlılığa katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

GÇ(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)

---KUTU---

ÇOCUĞUN DÜŞÜ ŞARKI SÖZLERİ:

Yüzüme gölgeler iner, karanlığımı duymazsın.
Üşürken gece kuşları, sıcaklığımı duymazsın.

Kapının ardında ben varım, ağladığımı duymazsın.
İçimden anneler geçer, kırıldığımı duymazsın.

Umudumuz, umudumuz yarındır; uçan gemiler alacak bizi.
Umudumuz, umudumuz gökyüzü; bulutlarıyla saracak bizi.

Öyle sessizce yürür, öyle kimsesiz giderim ki,
Kapının önünden bile geçip gittiğimi duymazsın.

Öyle sessiz sessiz yaşarım ki yaşadığımı duymazsın.
Denizler büyürken yüreğimde, eskidiğimi duymazsın.

Umudumuz, umudumuz yarındır; uçan gemiler alacak bizi.
Umudumuz, umudumuz gökyüzü; bulutlarıyla saracak bizi.

Benim düşlerimde sarı, sıcak uçurtmalar, balonlar.
Yeni kesilmiş kumaşlar, pantolonlar, ayakkabılar.

Sağım, solum, önüm, arkam gökkuşağından bahçeler.
Kulaklarımda cıvıl cıvıl şarkılar, oyunlar, sesler.

Umudumuz, umudumuz yarındır; uçan gemiler alacak bizi.
Umudumuz, umudumuz gökyüzü; bulutlarıyla saracak bizi.