ÇORUM merkeze bağlı Yakuparpa Köyü’nde iki gün önce hayvanları otlatırken kaybolan 19 yaşındaki Mahsun Gözübüyük bulunamazken, arama çalışmaları sürüyor.
Çorum'un merkeze bağlı Yakuparpa Köyü'nde 2 gün önce hayvanlarını otlatmaya çıkan Mahsun Gözübüyük bir daha geri dönmedi. Ailesi, Gözübüyük'ün eve dönmemesi üzerine jandarmaya kayıp başvurusu yaptı. Jandarma, AKUT ve köylüler genç çobanı bulabilmek için seferber oldu. Ancak, aradan geçen iki güne rağmen kayıp çobanın izine rastlanmadı.
3 tim halinde 60 asker ve Çorum AKUT ekibi, kayıp çobanı bulmak için sarp ve kayalık araziye çıktı. 50 kilometrelik alanda kayıp çoban arandı. Ancak, tüm aramalara rağmen bir türlü izine rastlanmadı. Sadece kayıp çobanın bir ağaca asılı montu bulundu. Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü İl Müdürü Elvan Kaya, yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz bölgeyi didik didik aramayı sürdürüyor. Şu ana kadar herhangi bir ize rastlamadık. Biz yoğun sise rağmen çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah hayırlı bir haber veririz" dedi.
KÖYDEN KAÇTI İDDİASI
Diğer yandan Mahsun Gözübüyük’ün köyden kaçtığına dair bazı bilgilere ulaşan jandarma ekipleri bu iddiaları dahi değerlendirerek Çorum merkez ve çevre illerde çalışma başlattı.
Jandarma kayıp çobanın ailesinin ifadesine başvurdu.
BABA HÜSEYİN GÖZÜBÜYÜK : SİGARA İÇMESİNE KIZARDIM
İki gündür kendisinden haber alınamayan Mahsun Gözübüyük'ün babası Hüseyin Gözübüyük, "Oğlum sigara içiyordu ve ben de buna kızıyordum. Bir keresinde azarladım o da iki yıl önceydi. Bırakıp kaçmasını gerektirecek bir durum yok. Aramızda herhangi bir sorun bulunmuyor" dedi.

YÇ(MS/AAA)(FOTOĞRAFLI)