DENİZLİ'nin Beyağaç İlçesi'nde, 10 Kasım 2010 tarihinde kaçırılan ve kamyoneti yakılmış halde bulunan birahane sahibi 42 yaşındaki Nihat Yığınak'ın cesedi, bir mağarada yerin 5 metre altına gömülü halde bulundu.
Beyağaç İlçesi'nde birahane işletmecisi bir çocuk babası Nihat Yığınak, 10 Kasım 2010 tarihinde ortadan kayboldu. Ailesinin başvurusu üzerine jandarma ve polis çalışma başlattı. Ancak, Yığınak bulunamadı. Yığınak'ın 20 LB 999 plakalı kamyoneti ise kaybolduktan 3 gün sonra Tavas'a bağlı Damlacık Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, yakılmış halde bulundu. Jandarma, olayla ilgili C.T (37) ve cezaevi firarisi olan E.E.'yi (35) gözaltına aldı. E.E. o zamanki ifadesinde kavga ettikleri Yığınak'ı silahla zoruyla kaçırdığını, başından yaralı olan adamın dağlık alanda elinden kurtulup kaçtığını, buna kızarak kamyonetini yaktığını söyledi. Bunun üzerine C.T. ve E.E. sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Cesedin bulunamaması üzerine şüpheliler bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Jandarmaya gelen ihbar üzerine bugün Beyağaç İlçesi Kapuz Mahallesi yakınlarındaki Domuzgediği Mevkii'ndeki C.T.' ye ait tarlada bulunan mağarada, arama yapıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne ait 3 ceset arama köpeği ile Denizli Cinayet Bürosu, Özel Harekat, ilçe jandarma, Orman Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevli 100 kişilik ekip, mağarayı aradı. Sabah başlayan çalışma, bugün öğlende son buldu. Nihat Yığınak'ın cesedi, toprağın 5 metre altına gömülü halde bulundu. Olayın ardından C.T. gözaltına alındı. Diğer şüphelisi E.E.'nin başka bir suçtan Aydın Cezaevi'nde bulunduğu öğrenildi.
Yığınak'ın cesedi toprak altından çıkartılarak otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp morguna kaldırıldı.

RÇ(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)