SAMSUN'da bir taşacağının dik yamacında mahsur kalan köpek, itfaiyeye bağlı arama ve kurtarma ekiplerinin çabasıyla kurtarıldı.
Samsun-Ankara karayolu üzerindeki Atakum Belediyesi'nin taş ocağında çalışan kepçe operatörü 20 yaşındaki Serkan Veziroğlu, yaklaşık 60 metre yükseklikteki dik kayalık yamaçtan havlama sesinin geldiğini duyunca, bir köpeğin mahsur kaldığını tespit etti. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın K-9 ekibine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, 60 metrelik kayalık yamacın yaklaşık 28'inci metresinde mahsur kalan köpeği kurtarmak için çalışma başlattı.
İtfaiye aracının merdiveniyle köpeğe yaklaşmaya çalışan itfaiye erleri Recai Kavaklı ve Ahmet Uygun, itfaiye merdiveninin yetişmemesi nedeniyle mahsur kalan hayvana yaklaşamadı. Bunun üzerine Recai Kavaklı, ayakkabılarını ve çoraplarını çıkarak yaklaşık 7 metrelik bölümü, tekhikeye rağmen tek başına tırmanarak köpeğe ulaştı. Köpekle birlikte, itfaiye merdiveninin yükseldiği noktaya kadar geldikten sonra, birlikte aşağıya indiler. İfaiye ekipleri, kurtardıkları köpeği sevip öptükten sonra serbest bıraktı. K-9 ekibinden itfaiye eri Ahmet Uygun, "Bizim işimiz hayat kurtarmak. Sonuç olarak o da bir canlı. Bizler bazen kurtarma sırasında risk alabiliyoruz ama bu bizim görevimiz" dedi.

HÇ(MS/AAA)(FOTOĞRAF)