Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - İZMİR’den Tunus’a giderken Yunanistan’ın Mikanos Adası yakınlarında kayalıklara çarpıp, karaya oturan 'Yusuf Çepnioğlu' adlı konteyner gemisini kurtarma çalışmaları devam ederken akaryakıtın denize sızmaması için de önlem alındı.
Aliağa Nemrut Limanı’ndan cuma günü akşam saatlerinde Tunus Bizerte Limanı’na gitmek için yola çıkan Furkan Gemicilik ve Denizcilik A.Ş.’ye ait Türk bayraklı 'Yusuf Cepnioğlu' gemisi dün saat 05.30'da iddiaya göre dümen kilitlenmesi yüzünden Mikanos Adası kuzeybatısındaki kayalıklara çarptı. 14 mürettebatın bulunduğu 7 bin grostonluk, 116 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğindeki, 210 konteyner yüklü gemi, karaya oturdu. Gemi personelinden 11’i Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.
Geminin ismi açıklanmayan kaptanı ve iki personeli ise gemiyi terk etmedi. Gemi, fırtına nedeni ile kıç tarafından su aldı. Gemideki konteynerlerin bir bölümü denize düşerken fırtına nedeniyle kurtarma çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine dün akşam saatlerinde, geminin kaptanı ve diğer iki personeli de gemiyi terk etmek zorunda kaldı.
Bu sabah günün ilk ışıklarıyla birlikte üç römorkör ile kurtarma çalışmalarına devam edildi. Ancak, fırtına nedeniyle çalışmalarda güçlük çekilirken iki sahil güvenlik botu da bölgede güvenlik amacıyla bekletildi. Gemideki akaryakıtın denize sızmaması içinde ayrıca önlem alındı.

YA(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)