TÜRKİYE'da sadece Erzurum'da bulunan Kayakla Atlama Kuleleri'nde gösteri atlayışı yapan milli sporcular, izleyenlere zevkli ve heyecanlı anlar yaşattı. Atladıktan sonra uçmaları nedeniyle yöre halkı tarafından 'kayaklı kuşlar' adı verilen sporculara Vali Ahmet Altıparmak hediye verdi.
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum'a yaptırılan Kayakla Atlama Kuleleri, milli takımın çalışmaları için uzun aradan sonra yeniden sporcuların hizmetine açıldı. Fıskiyelerle ıslatılan suni çim üzerine 95 metre yükseklikteki rampadan milli sporcular 5'er kezatlayış gerçekleştirdi. Baş Antrenör Niemela Pekka gözetiminde atlayış gerçekleştiren sporcuların gökyüzünden bır yıldız gibi uçması, izleyenleri büyüledi. Sporcuların atlayışını Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK partili Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar ile davetliler izledi. Atlayışları başarı ile gerçekleştiren 5 sporcuyu Vali Altıparmak tebrik etti ve hediye verdi.
Türkiye'nin ilk atlama kulelerinde ikisi yarışlar, üçü de antrenmanlarda kullanılmak üzere 5 atlama rampası bulunduğunu hatırlatan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, böylesine önemli bir tesisin farkında olmadığımızı söyledi. Devletin çok büyük bir yatırım yaparak, dünyanın en modern atlama kulelerinden birini Erzurum'a kazandırdığını ifade eden Yarar şunları söyledi:
FİNLANDİYA MİLLİ TAKIM HOCASINI TRANSFER ETTİK
"Üzülerek söylüyorum ki Universiad'dan sonra burasının çok sıhhatli çalıştığından bahsetmek mümkün değil. Süreç içinde faaliyet gösteremez hale gelmesi, kayak camiası ve Erzurumlular açasından çok üzücüdür. Kayak Federasyonu olarak hemen müdahale ettik. Türkiye'ye çok kısa süre içerisinde dünyanın en önde gelen kayakla atlamada başarılı olan ülkelerinden biri olan Finlandiya'nın milli takım hocası Niemela Pekka'yı transfer ettik. Atlama kulelerinde yeni sezonu açtık. Kayak çok önemli bir turizm. Bizim petrol kaynağımız dağlarımızdır. Bunun bilinci ile hareket edeceğiz. En büyük hedefimiz sporcularımızı 2018 Kore Kış Olimpiyatlarına hazırlamak ve madalya almaktır."

FOTOĞRAFLI