UŞAK’ta, 29 Eylül’de hizmete açılan Kayaağıl Jeotermal Tesisleri’nde, sıcak su arayışlarını sürdüren Uşak Belediyesi, dördüncü kuyuda 72 derece sıcaklıkta suya ulaştı.
Uşak’ın şifalı termal suyu ile sağlık turizminde yerini alacağını ifade eden Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Kayaağıl Jeotermal Tesisleri’nde daha yüksek sıcaklıktaki suya ulaşmak için aylardır çaba sarf ettiklerini kaydetti. Çabalarının karşılığını aldıklarını belirten Başkan Erdoğan, 800 metre derinlikte 72 derece sıcaklıktaki suya ulaştıklarını dile getirdi. Erdoğan, "Kentimizde gizli kalan ve belediyenin çabalarıyla ortaya çıkartılan termal kaynaktan en iyi şekilde faydalanmak istiyoruz. Uşak’ta jeotermal enerji çok önemli bir yer tutuyor. Termal kaynağın gelecekte ilimizle özdeşleşen ve çok değeri olan bir kaynak olacağına inanıyoruz. Vatandaşlarımıza sunduğumuz jeotermalle sağlık hizmetinin ardından şimdi de kentin ısıtılması adına büyük bir adım atacağız" dedi.
ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK
Ulaşılan termal suyla Uşak’ta çok şeyin değişeceğinin altını çizen Başkan Erdoğan, "Uşak’ın ısıtılması konusunda dördüncü kuyuda bulunan 72 derece sıcak su bize umut verdi. Büyük hayallerimizin arasında olan kent ısıtması için atılan ilk adım bizleri çok mutlu etti. Bundan sonra belediye olarak termal suyun değerlendirilmesi için projelendirme çalışmalarına başlayacağız. Jeotermalden enerji üretimi için sondaj çalışmalarına devam edeceğiz" diye konuştu.
GÜZEL GELİŞMELER DEVAM EDECEK
Ali Erdoğan, Kayaağıl Jeotermal Tesisleri’nde güzel gelişmelerin devam edeceğini ifade etti. Erdoğan, "Yaptığımız sondaj çalışmalarının ardından Türkiye’nin mineral bakımından en değerli suyuna kavuştuk. Bu suyumuz aynı zamanda birçok rahatsızlığa da çözüm bulacak değerde. Aldığımız raporlarla bunu kanıtladık. Suyun öncelikle sağlık turizmi için kullanılması adına harekete geçtik. Hemen tesisleştik ve Türkiye’nin en modern tesislerinden birisini inşa ettik. Kayaağıl’da yer alan tesislerimizin apartları da kısa sürede tamamlanacak. Ayrıca aqua park da yapılacak. Tüm bu imkanları ve stratejik önemi nedeniyle kısa sürede ilimize yatırımcılar gelecek. Biz suyun daha iyi kullanılması için sondaj çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.