Özkan TOKMAKOĞLU/KASTAMONU, () - KURTULUŞ Savaşı’nda kağnılarla İnebolu’dan Ankara’ya cephanede taşımada kullanılan tarihi İstiklal Yolu’nda 9 Haziran’da İnebolu İlçesi'nden başlayan 93 kilometrelik 'Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü', bugün kent merkezinde sona erdi.
Kastamonu Valiliği’nce ‘İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü’ kapsamında bu yıl 8’incisi düzenlenen 'Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü', geçen 9 Haziran’da İnebolu Turgut Özakman İstiklal Yolu Parkı’ndan başladı. Yürüyüşe katılan yaklaşık 200 kişi geceleri kaldıkları yerde çadır kurarak kamp yaparken, gündüzleri de yürüyüşünü sürdürdü. Kağnılar ve atlar eşliğinde bugün öğleden sonra Kastamonu’ya giren kalabalık, yürüyüşü Kışla Parkı’nda sonlandırdı. Yürüyüşe katılanlar Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle karşılandı. Bazı vatandaşlar ise ev ve işyerlerinin camlarından sevgi gösterilerinde bulundukları kalabalığı alkışladılar. Daha sonra kalabalık, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Şehmuz Günaydın, 9 Haziran'da düzenlenen törende Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirleri İnebolu’dan uğurlayarak Kastamonu’ya yola çıkardıklarını söyledi. Günaydın, "Bu dört gün boyunca geçtikleri yoldan kurtuluş savaşı sırasında atalarımızın, dedelerimizin ne kadar büyük zorluklarla Anadolu’nun ihtiyacı olan cephaneleri taşıdığına bizzat şahit oldular" dedi.

FOTOĞRAFLI