YURDUN büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı ardından, 1650 metrelik zirvesiyle Samanlı Dağları'nın bölgede en yüksek noktası Kartepe'de kar kalınlığının 1 metreyi aşması sonucu tüm kayak pistleri açıldı. Bugün havanın da güzel olmasından yararlanan büyük bölümü İstanbullu binlerce kayak meraklısı, burada 1.5 saate ulaşılabilmesi nedeniyle Kartepe'ye kayak yapmaya akın etti.
Kar yağışının durmasına rağmen, Kartepe'nin zirvesindeki Green Park Resort Otel'in bulunduğu alandaki kayak pistlerindeki kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Kayak yapabilmek için ideal kar kalınlığı 80 santim olduğundan iki gün önce buradaki 12 kayak pisti açıldı.
Yolun sürekli tuzlanması nedeniyle açık olması, bugün de hava sıcaklığının deniz seviyesinde, 8-9 derece ve güneşli olmasını fırsat bilen günü birlikçiler Kartepe'ye akın etti. Çoğunluğu İstanbullu binlerce kayak sever, getirdikleri kayak veya snow boardları ile Kartepe'de kaymanın tadını çıkardı.
Bu sabah saatlerinden itibaren, Kartepe'ye tek çıkş yolu olan İzmit Maşukiye'den itibaren zirveye doğru gün boyu yoğun bir araç trafiği gözlendi. Hem Green Park Otel, hem yol boyunca açılan merkezlerden meraklılar kayak ve snow board ve kayak kıyafeti kiraladı. Bu arada Kartepe'nin zirvesindeki Green Park Resort Otel'in çevresinde araç park edecek yer kalmadı. Gelenler araçlarını yol kenarları ve kar yığınlarının bulunduğu bölgelere park etmek zorunda kaldı. 
Kayak öğretmeni Alper Soykan, küresel ısınmanın etkisiyle mevsimlerde değişimler gözlendiğini, yazın bile tam anlamıyla yaşanmadığını belirterek, aslında kayak yapılabilecek düzeyde kar yağması bizim için sürpriz oldu. Burada başta İstanbul olmak üzere çeşitli kentlerden kayak yapmaya geliyorlar. Bugün çok yoğunluk var. Şu anda pistlerdeki kar kalınlığı ezilmiş olarak 80 santim. Umarım yeni yıla da karlı gireriz."
İstanbul'dan Kartepe'ye günü birlik ve 1.5 saatte geldiklerini söyleyen Elif İnanç, Erdinç İnanç ve Nurşah Kayalar da, birçok kişi gibi burada kar kalınlığının idiel olduğunu öğrenince Kartepe'ye geldiklerini söyledi.
Kayak pistlerinde ise, daha çok yeni öğrenenler olduğundan sık sık düşenlere rastlandı. Kayak yapmak istemeyenler ise, güneşli bir havada mont bile giymeden karlar üzerinde dolaşmanın tadını çıkardı.