KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde 1 Nisan 2006 tarihinde İdman Merkezi olarak faaliyet göstermeye başlayan Kartepe Hipodromu, ilave binaları ve yenilenen kum pisti ile yarışlara hazır hale getirildi. Hipodrum, yarın yapılacak ilk yarışlarla hizmete açılacak.
Türkiye Jokey Kulübü'n bağlı olarak Kartepe İlçesi'nde yıllardır faaliyet gösteren ve bu alanda Türkiye'nin en büyüklerinden biri olan Bayraktar Pansiyon Harası nedeniyle bölgede atçılık oldukça yaygın. Bu ilgi nedeniyle bölgeye hipodrum yapılması talepleri karşılığını buldu. Haranın içinde bulunan İdman Merkezi, bu amaçla yeniden düzenlendi, pistler yenilendi ve Türkiye’nin 9’uncu hipodromu olarak hizmete girmeye hazır hale getirildi.
Toplam 432 dönüm arazi üzerine kurulu olan  Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yarışlar 1600 metre uzunluğunda 20 metre genişliğindeki kum pist üzerinde yapılacak.  Kum pist, silis kumu, stabilizer ve elyaf karışımından oluşuyor.
Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yarışlar Bursa Osmangazi ve İzmir Şirinyer Hipodromları gibi saat yönünün ters istikametinde yapılacak. İlk etapta 300 adet ahır ile hizmet verecek Kocaeli Kartepe Hipodromu’nun taşıma kapasitesi, kısa bir süre içinde 468’e yükseltilecek.
İLK YARIŞLAR
Yarınki açılış gününün  ilk yarışı  saat 13.00’de koşulacak. Programın 5’inci koşusu olarak düzenlenecek olan Kartepe (KV-6) koşusu ise saat 15.00’de başlayacak. Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yarışlar Salı ve Cumartesi günleri gündüz koşulacak. 24 Aralık Salı günü, 4 ve Yukarı Yaşlı Arap atlarına mahsus KV-8 Vali Koşusu 2000 metre kum pistte gerçekleşecek. 

MB(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)