ORMAN Su İşleri 13'üncü Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçel ve ekibi, Kars- Ardahan yolu üzerindeki araziye açlık tehlikesi ile karşı karşıya bulunan kuşlar için yem kurt, tilki gibi yaban hayvanlarına sakatat bıraktı.
Sabah erken saatlerinde şube müdürlüğü önünde toplanan ekipler gerekli malzemeleri aldıktan sonra yem ve sakatat dolu çuvalları sırtladı. Ekipler, yaban hayatının geçiş noktalarına giderek yem bıraktı. Sarp kayalıkları da aşan ekipler yabani hayata ait ayak izlerini belirlerken hayvanların sürekli yiyecek aradıklarını ifade etti.
Erzurum Orman Su İşleri 13’üncü Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçel, bölgedeki 8 ilde hizmet verdiklerini belirtti. Kılınçel, son yıllarda bölgede özellikle keklik popülasyonunda önemli bir azalış olduğunu açıklarken, şöyle dedi:
“Bu azalış aslında sadece bölgemizde değil, tüm ülkemizde mevcuttur. Bu anlamda bölge genelinde keklik yemlemesi çalışmaları başlattık. Böylelikle inşallah doğadaki bu dengeyi korumuş oluruz. Buradan halkımıza da çağrıda bulunmak istiyorum. Yaban hayatına önem vermeleri, yaban hayatın gelişmesinde görev üstlenmelerini istiyoruz. Evlerinde kullanmadıkları yemek atıklarını doğaya bırakmalarını istiyoruz."
Doğaya, 50 kilo sakatat, 500 kilo da buğday bıraktıklarını ifade eden Kılınçel, “Bu çalışmalarımız her gün devam etmekte. Kars'ın Sarıkamış ile Kağızman İlçesi’nde yaban hayatı geliştirme sahalarımız var. Bu anlamda çalışmalarımız peyder pey devam edecektir. Geçtiğimiz yıl 70 buğday dağıtımını gerçekleştirdik. Bu yıl kar yağışına bağlı olarak hareket edeceğiz. Kar yağışı fazla olursa yemleme çalışmalarını artıracağız. Şu anda 70 tona göre planlamamızı yapmış bulunuyoruz.”