Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ın merkeze bağlı Alçılı köyünde sağanak yağış nedeniyle sel sularına kapılan hayvanlarını kurtarmak isteyen 78 yaşındaki Seyfettin Bututaki hayatını kaybetti.

Kars'ta dün öğle saatlerinde yaklaşık 40 dakika süren sağanak yağış sonucu merkez ve birçok köy sular altında kaldı. Selden en çok merkeze yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan 156 hanelik Alçılı köyü etkilendi. Su baskını nedeniyle onlarca ev kullanılmaz hale gelirken, çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan telef oldu. Tarım alanlarının da zarar gördüğü köyde, yağan yağmur nedeniyle taşan dere yatağı kenarında hayvanlarını sel sularından kurtarmak isteyen Seyfettin Bututaki hayatını kaybetti. Batutaki’nin cansız bedeni, sel suları çekildikten sonra AFAD Kurtarma ekipleritarafından ağaçlara sıkışmış halde bulundu.

Alçılı Köyü Muhtarı Vural Bekinkaya, "İki buçuk ay önce Devlet su işlerine köye sel kapanı yapılsın diye dilekçe vermiştim. Ama her şeyi göz ardı ediyorlar. İşte olay bu duruma geldi. İlla bir cenaze, bir can, bir mal kaybı olması mı lazım. Üç tane arıcıyı da çadırda uyurken çıkardık. Zor kurtardık. Okulumuz şu anda kullanılamaz vaziyette. Bunu özelikle Milli Eğitim müdürümüzün görmesini istiyorum. Seneye burada nasıl eğitim verilecek" diye konuştu. AFAD Müdürü Oktay Aygan ise şunları söyledi:

"Saat 15.30 civarlarında merkeze bağlı Alçılı, Akdere ve Karaçoban köylerinde sel olduğu ihbarı geldi. İlgili alanlara gittik. Hasar tespit çalışmalarına başladık. Daha sonra merkeze bağlı alçılı köyünde yine bir sel vakası oldu ve bir vatandaşımız da sel sularına kapılarak vefat etti. İl özel idaresine ait iş makineleri bölgeye sevk edildi. Köy yollarında bozulmalar var. Akdere de köy ortasında bulunan köprü çökmüş durumda. Alçılı köyünde de suyu idare eden kanalarda büyük bozulmalar var. Bugün geçici hasar tespitleri yaptık. Yarından sonra kesin hasar tespit çalışmalarına başlayacağız. Üzüntümüz bir can kaybının olması."

FOTOĞRAFLI