Bedir ALTUNOK / KARS, () - KARS'ta düzenlenen Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri etkinlikleri kapsamındaoranize edilen 'Kaz Güzellik Yarışması'nda ilginç görüntüler ortaya çıktı.
Kars'ın tanıtım günlerinin açılışı Hükümet Konağı önünde yapılan konuşmalar, halk oyunları ve halaylarla başladı. Havanın yağışlı olması nedeniyle kısa tutulan programda Kaz Güzellik Yarışması'na geçildi. 4 gün sürecek olan yarışmaya günler öncesinden hazırlanan 10 kaz, sahiplerinin de yardımıyla podyuma çıktılar. Kaçmamaları için demir korkuluklarla kapatılan podyumda kırmızı halı üzerinde objektiflere poz veren kazlar renkli görüntülere sahne oldu. Hantal yürüyüşleriyle dikkat çeken ve sahipleri tarafından süslenen kazlar bir yandan güzellikleriyle dikkat çekerken diğer yandan da kanat çırpıp objektiflere poz verdiler. Kazlardan bazıları boyunlarına asılan süslerle uğraşırken, bazıları da sahiplerinin ellerinden kaçtı. Güçlükle yakalanan kazlar yeniden podyuma getirildi. Gelinlik giydirilen, ayak bileklerine ve gagalarına süsler takılan kazlar büyük ilgi gördü.
Jürinin değerlendirmesinin ardından ilk üçe giren kazların sahiplerine birer adet altın hediye edildi. Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta (MHP), Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk tarafından hediyelerin dağıtılmasının ardından etkinliğin ilk günkü programı sona erdi.
BA(KS/SSA) (FOTOĞRAFLI)