KARS Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen, 'Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı'na Türkiye'nin dört bir tarafından katılan 180 aşık, halk ozanı Yener Yılmazoğlu yönetiminde aşıklar korosu oluşturdu. Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta'nın da eşlik ettiği koro renkli görüntülere sahne oldu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Ekim 1920'de Kars'a gelişinde balkonundan halkı selamladığı tarihi Belediye binası önünde toplanan 180 halk ozanının verdiği yaklaşık 1 saatlik konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kars'in eski Belediye Başkanlarından Naif Alibeyoğlu’nun başlattığı ve uluslararası boyuta taşınan Aşıklar Bayramına Kafkas ülkelerinden de sanatçılar katıldı. Halk ozanı Yener Yılmazoğlu’nun şefliğinde hem saz çalıp hem de türkü söyleyen aşıklar korosunu Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da yalnız bırakmadı. Başkan Karaçanta, söylenen türkülere eşlik etti.
'YOĞUN İLGİ
Aşıkları ilk defa koro eşliğinde gören vatandaşlar da cep telefonlarıyla bu anı görüntüleyerek ölümsüzleştirdi. Yoğun ilgi gören konserde hatıra fotoğrafları çektirmek isteyenlerin aşırı ilgisi şef Yılmazoğlu’nu zaman zaman şaşırttı. Bir yandan koroyu yöneten diğer yandan da hayranlarıyla fotoğraf çektiren Yılmazoğlu bu anı yaşıyor olmaktan büyük keyif aldığını söyledi. Yılmazoğlu şöyle dedi:
"Türkiye’de ilk defa aşıklar koro şeklinde sahne alıyor. 180 aşık Belediye binası önünde bir araya geldi. Kars’ta bu bir ilk. Çok da güzel oldu. Aşıklarımız serhat türkülerini okudular. Bu serhat türküleri de ilk defa koro şeklinde dile getirilmiş oldu. Ben de 30 yıllık aşık olarak koro şefliği yaptım. Yapabildim mi bilemiyorum ama biraz da şu var, aşıklar irticalen okudukları için yönetmek oldukça zor. Bence güzel oldu."

FOTOĞRAFLI