DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde düzenlenen 'Kaz Gecesi'nde Karslılar buluştu. Gecede kaz, yöreye özgü bişi, kete, evelik çorbası ikram edilirken, aşıklar türküler seslendirdi.
Akçakoca Sky Tower Otel'de dün akşam düzenlenen geceye Batı Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan yaklaşık 500 Karslı katıldı. Kadınlar düzenlenecek gece için otelin mutfağına girerek kaz eti, bişi, kete, evelik çorbası gibi yöresel yemeklerle, yaprak sarması ve pilav hazırlarken, Kars'tan peynirler de getirildi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ın da katıldığı gecede, kaz eti ve yemekler ikram edildi. Gecede sahneye çıkan aşıklar Ilgar Çiftçioğlu ve Saim İstekoğlu kapışmalarıyla geceye renk katarken, söyledikleri türkülerle duygulandırdılar.
Akçakoca Karslılar Derneği Başkanı Şerefettin Polat, "Akçakoca ve Batı Karadeniz'de yaşayan Karslıları bir araya toplamak, kültürü yaşatmak için ilk defa böyle bir gece düzenledik. Akçakoca'da yaşayan yaklaşık 4 bin Karslı bulunmakta. Gecede 80 kazın eti ikram edildi. 50 liradan satılan biletlerden elde edilen gelirle çocuklar okutulacak" dedi.