Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ın merkeze bağlı Tekneli köyünde yenilenen muhtar seçiminde tek aday olan 50 yaşındaki Mehmet Şan muhtar seçildi.
Mehmet Şan, 30 Martta tek aday olarak girdiği seçimde muhtar seçildi. Şan, mazbatasını aldıktan sonra sabıkalı olduğu iddiasıyla yapılan itiraz üzerine Yüksek Seçim Kurulu seçimi iptal etti. Bugün yenilenen tek aday olarak seçime giren evli ve 7 çocuk babası Mehmet Şan, kullanılan 141 oyun tamamını aldı ve ikinci kez seçildi.
Kağızman'dan 1991 yılında göç ederek Kars'a 12 kilometre uzaklıktaki Tekneli köyüne yerleştiklerini belirten Mehmet Şan, "30 Mart'ta muhtar seçildim. Ancak göç ettiğim köyden biri sabıkalı olduğumu söyleyerek Yüksek Seçim Kurulu’na şikayette bulunuyor. Oysa ben bir suçtan dolayı 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra 1996 yılında çıkarılan aftan yararlandım. Seçildikten sonra Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nden memnu hakların iadesine ilişkin aldığım kararı YSK seçimden sonra aldığım için geçerli saymadı. Muhtarlık seçiminin yenilenmesini kararlaştırdı. Biz de bugün yeniden seçildik" dedi.

BA(KS/ESM) (FOTOĞRAFLI)