DOĞU Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları yeniden kendini gösterdi. Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 32, Ardahan'da 30 derece ölçüldü.
Kuraklık nedeniyle yeterince yağışın görülmediği bölgede, hava sıcaklıkları önemli ölçüde düşüş kaydetti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu sıcak ile soğuk havanın tam ortasında kaldı. Sibirya soğuklarının Çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 32, Ardahan'da 30, Ağrı'da 21, Erzurum'da 16, Muş'ta 11, Erzincan'da 10, Iğdır'da 9 dereceyi buldu. Kar kalınlıkları Erzurum Konaklı'da 95, Sarıkamış'ta 51, Palandöken'de 45, Kars'ta 29, Muş'ta 27, Ağrı'da 24, Ardahan'da 15, Erzurum'da 9 derece olarak ölçüldü.
Öte yandan şiddetli soğuklar nedeniyle Kars ve Ardahan'da komşuluk ilişkileri bile durdu. Geceleri zorunlu olmadıkça kimse sokağa çıkmıyor. Yakıt depolarında donmalar nedeniyle kamyon ve TIR'lar çalışmadı. Vatandaşlar soğuk nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem verdi.