Hasan DAVRAN/BAFRA (Samsun), () - SAMSUN’un Bafra İlçesi’nde kavun ve karpuz üretimi yapan çiftçilerinin yüzü güldü.
Türkiye’nin en önemli karpuz ve kavun üretim alanlarından birisi olan Bafra Ovası’ndaki üreticiler bu yıl elde ettikleri ürün ve satış fiyatından memnun. Bafra İlçesi’nde bulunan çiftçiler bu yıl karpuz ve kavun veriminin yüksek ve kalitesinin de iyi olduğunu belirtti. Üreticiler karpuzun kilosunun 45- 50 kuruştan kavunun ise 50- 90 kuruştan satmaktan memnun.
Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Türkiye’nin her köşesinden gelen tüccarların, Bafra çiftçisinden tarlada toptan karpuz ve kavun alıp satışını yaptıklarını belirterek, 
"Çiftçilerimiz 1 dönüm araziden ortalama 4-5 ton arasında rekolte alıyor. Bu iyi bir oran. Bu yıl verimin iyi olması ve fiyatlar üreticimizi de sevindirdi" diye konuştu.
Bafra halinde çalışan Durubey Yıldız, bu yıl ilçede kavun ve karpuz üreticisinin altın yılını yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:
"Halde bir yoğunluk var. Çeşitli yerlerden tüccarlar geliyorlar. Kavun ve karpuz satışları iyi. Karadeniz sahilindeki tüm illere, Amasya ve Ankara, İstanbul’a da ürün gönderiyoruz."

FOTOĞRAFLI