ERZURUMLU lise öğrencisi 18 yaşındaki Fatih Can Özer'e ait babasının geçen yıl karne hediyesi olarak aldığı Çin Aslanı (chow chow) ırkı köpek  kayboldu. 'Barut' adını verdiği 1 yaşındaki köpeğin cep telefonuna çektiği fotoğraflarını karşısına çıkan herkese gösteren Özer, onu bulan ya da yerini bildirenlere para ödülü vereceğini açıkladı.
Fatih Can Özer, Bursa'dan aldıkları siyah renkteki Çin Aslanı köpeğin 10 gün önce merkez Yakutiye İlçesi'nde hava limanı yolu üzerindeki çiftlikte kaybolduğunu söyledi.  Özer, köpeği buluncaya kadar onu arayacağını belirtti. Köpeğe şimdiye kadar gözü gibi baktığını kaydeden Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Özer, şöyle dedi:
"Hayvanları çok sevdiğim için babam geçen yıl karne hediyesi olarak Bursa'dan Çin Aslanı köpek getirdi. 'Barut' adını verdiğimiz köpeğe kısa sürede ailemle birlikte alıştık. Aileden biri gibi oldu. Yaklaşık 10 gün önce kayboldu. Her tarafa baktık ama bulamadık. Sanki yer yarıldı içine girdi. Barut'un fotoğraflarını sosyal paylaşım sitelerinde yayımladık. Okuldan arta kalan zamanlarımda Barut'un fotoğrafını göstererek arıyorum. Benim için manevi değeri çok büyük olan Barut'u bulan ya da yerini gösteren kişiye para ödülü vereceğim. Barut'u gören veya yerini bilenlerin 0 534 863 75 01 numaralı telefonu aramalarını rica ediyorum."