Serkan BİNGÖL/KARLIOVA(Bingöl,()-BİNGÖL Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Akif Güler ve Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Aslan, Karlıova Devlet Hastanesi'nde önceki gün yaşamını yitiren bir kişinin yakınlarının saldırısına uğrayan doktor ve sağlık personellerini ziyaret etti.
Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Akif Güler, Karlıova Devlet Hastanesi'ne gelerek, hasta yakınları tarafından dövülen doktor Esra Yırtar ile 6 sağlık çalışanını ziyaret etti. Güler, doktor ve sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin tasvip edilmeyen bir durum olduğunu belirterek, "Sözlü bir şiddet değil, fiili bir şiddet söz konusu oldu. Özellikle çalışan doktorlarımız yumruklandı, tekmelendi. Güvenlikçi arkadaşlarımız darp edildi. Bunları duyunca ciddi derecede üzüldük, üzüntümüzü ifade etmek mümkün değil. Ölümler olabilir, kazalar olabilir, yani her şey gelebilir ama burada 24 saat çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı Karlıova İlçesi'nin tümüne mal etmek doğru değil. Biz de yaklaşık 20 aydır burada görev yapıyoruz. Karlıova halkının her zaman sağlıkçının yanında olduğunu gördük. Ama bu saldırı sonrası sağlıkçı arkadaşlarımızın moralleri çok bozuk. Umarım en kısa zamanda moralleri düzelir motivasyonumuzu tekrar elde ederiz. Buradan saldırıya maruz kalan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum"dedi.
Sağlık-Sen Bingöl şube Başkanı Bilal Aslan ise, son günlerde artan sağlık çalışanlarına yönelik olan saldırıları kınayarak bu saldırının özellikle Bingöl'de meydana gelmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Şiddetin kimden, nereden gelirse gelsin karşısında olduklarını söyleyen Aslan, "Hayatları pahasına hayat kurtarmaya çalışan sağlık personellerinin yine hayatlarını kurtardığı kişiler tarafından şiddete maruz kalmasını kınıyoruz"dedi. Bir kadın doktora saldırı yapılmasını bir Bingöllü olarak utanç ile karşıladığını söyleyen Aslan, "Bayana, kültürümüz gereğince, inancımız gereğince el kalkamayacağını hepimiz biliyoruz. Bu saldırının hukuki boyutunu mutlaka takip edeceğiz. Bu şiddeti yapanların mutlaka hakim karşısına çıkması gerekiyor ve mutlaka cezalandırılması gerekiyor" dedi.


FOTOĞRAFLI