Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, () - DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi Eldenizli Mahallesi'nde, iki katlı ahşap evde ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıktı. Alevlerin arasında kalan 52 yaşındaki Kudret Arslan ile eşi 46 yaşındaki Zeliha Arslan öldü.
Yangın, bugün saat 04.00 sıralarında, Eldenizli Mahallesi'nde başladı. Arslan ailesine ait 2 katlı ahşap binanın zemin katında elektrik kontağından yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler evi tamamen sardı. Alevlere 82 yaşındaki Mahmut Arslan, oğlu Kudret Arslan ve gelini Zeliha Arslan uykuda yakalandı, yoğun dumandan dışarı çıkamadı.
Mahmut Arslan evin penceresini açarak komşularından yardım istedi. Yardım çağrısını duyan mahalleli durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Yoğun duman ve alevlerden dolayı vatandaşlar eve yaklaşamadı. Mahmut Arslan bir süre sonra kendi imkanları ile dışarı çıkmayı başardı. İtfaiye yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonucu alevleri söndürdü. Yapılan kontrolde alevlerin içinde kalan Kudret Arslan ve Zeliha Arslan'ın öldüğü belirlendi. Karı-kocanın cesetleri, otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopsi sonrası Arslan çiftinin cenazelerinin Eldenizli Mahalle mezarlığında toprağa verileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI