DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü'nde karakol protestosunda açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım'ın ağabeyi 23 yaşındaki Mehmet Yıldırım, askere gitmemek için 'vicdani ret' kararı aldığını açıkladı. Yıldırım, "Bu kararı almamda kardeşimin olayı da etkili oldu. Bedeli ne olursa olsun o üniformayı giymeyeceğim ve silahı elime almayacağım" dedi. 
Lice'ye bağlı Kayacık Köyü'nde, geçen 28 Haziran'da düzenlenen karakol yapım protostosunda açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım'ın ağabeyi Mehmet Yıldırım, Diyarbakır İHD şubesinde basın toplantısı düzenleyerek askere gitmemek için 'vicdani ret' kararı aldığını açıkladı. Mehmet Yıldırım, "Son olarak Roboski (Uludere-Ortasu), Uğur Kaymaz ve kardeşimin vurulması olayını da gözününde bulundurarak, vicdani ret kararımı açıklıyorum. Bu kararı almamda kardeşimin vurulmasının da büyük etkisi oldu. Ben askere gidip o silahı elime alırsam, kime karşı kendimi savunacağım, kime karşı savaşacağım" diye konuştu.
3 YILDIR KAÇAKTI
Mehmet Yıldırım, 23 yaşında olduğunu ve 3 yıldır kaçak durumda olduğunu da belirterek, "İhbar olarak kabul edilicekse kendimi ihbar ediyorum. Askere gitmek isteseydim 3 yıl önce giderdim. Bedeli ne olursa olsun o üniformayı giymeyeceğim ve o silahı elime almayacağım. Benim gibi vicdani ret kararını açıklamak isteyen çok sayıda kişi var. Ama onlar cesaret edip bunu yapamıyorlar, çekiniyorlar" dedi.

SS-FA(GG/COŞ)(FOTOĞRAFLI)