ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kanatlı hayvanlar için doğaya 1 ton yem bırakıldı.
Orman ve Su İşleri 10'uncu Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şubesi ekipleri, Çaycuma ve Gökçebey ilçelerinde 3 gün önce yapılan yemlemenin ardından bugün de Ereğli'de doğaya çıktı. Ekipler, kar kalınlığının 40 santime ulaştığı yüksek kesimlere 1 ton buğday döktü. 6 kişilik ekip, kuşların konabileceği ağaç çevreleri, çalılık aralarına ve dere kenarlarına kovalarla yem bıraktı.
Orman ve Su İşleri Zonguldak Şubesi Orman Mühendisi Erman Çokluk, kar yağışı nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan kanatlı hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için yemleme yaptıklarını söyledi. Çokluk, "Doğal örtü karla kaplanınca, kuşlar da yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bu kuşların desteklenmelerine yönelik yemleme faaliyetlerimizi yaptık. Yemleme çalışmalarımız, hava koşullarına göre devam edecek" dedi.
Öte yandan, yemleme çalışması yapan ekipler kaçak avlanmalara karşı da denetim yaptı. Kontrollerde kaçak avcıya rastlanmadı.