ORDU'nun Altınordu İlçesi'nde kar nedeniyle köy yolunun kapanması sonucu mahsur kalan ve ateşi yükselerek rahatsızlanan 3 çocuk, İl Özel İdaresi ile 112 Acil Servis ekiplerinin 16 saatlik karla mücadele çalışması sonucu kurtarıldı.
Altınordu İlçesi'ne bağlı 750 rakımlı Aydınlık Köyü'nde kar nedeniyle yollar kapandı. İlçe merkezinden çocukları Elif, Ebru, Eren'le birlikte Aydınlık Köyü'ne babası Ahmet Bayram'ın yanına giden Gülseren Aydemir, köyde mahsur kaldı. Çocuklarının hastalanıp ateşinin yükselmesi nedeniyle Gülseren Aydemir, durumu sağlık ekipleri ve İl Özel İdaresi'ne bildirdi. Paletli ambulans köye 8 kilometre uzaklıkta Gerce Köyü'ne kadar ulaşırken daha sonra İl Özel İdaresi'nin iş makineleri 1 metreyi aşan karla kapanan yolu açmak için çalışmaya başladı. Kepçe ve greyderle 16 saatlik karla mücadele çalışmasıyla köye ulaşan ekipler, Gülseren Aydemir ve 3 çocuğunu kepçeye bindirerek ambulansın hazır bulunduğu Gerce Köyü'ne getirildi. Ambulansta sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan çocuklar tedavi için Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 3 çocuğun da sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Gölköy İlçesi'nde ise evinde rahatsızlanan bir vatandaş paletli ambulansla evinden alınarak tedavi için Gölköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.