TEMA Vakfı gönüllüleri karbon gazı salınımına dikkat çekmek için 2 kilometre pedal çevirdi. 25 üniversite öğrencisinin bisikletli turuna Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ak Partili Ali Korkut da eşlik etti. Etkinlik Atatürk Üniversitesi kampusunda müzik bölümü öğrencileri atık maddelerden tasarladıkları müzik aletleri ile söyledikleri 'Tohumları fidana' şarkısı ile sonlandı.
TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, karbon gazı salımına dikkat çekmek için TEMA gönüllüleri ile Atatürk anıtının da bulunduğu Havuzbaşı'nda bir araya geldi. TEMA yeleği giyen gönüllüler, 'Yeşili korumak, yaşamını korumaktır', 'Ben suya gönüllüyüm', 'Ben yeşile gönüllüyüm' yazılı dövizlerle bisiklete binerek birlikte Atatürk Üniversitesi'ne doğru yola çıktılar. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un da bisikletle eşlik ettiği TEMA gönüllüleri, yaklaşık 2 kilometre pedal çevirdi. Başkan Korkut ve TEMA gönüllülerinini dikkat çeken gösterisi Atatürk Üniversitesindeki Mediko Sosyal Tesisleri önünde sonlandı. TEMA gönüllüsü öğrenciler atık maddelerden tasarladıkları müzik aletleri 'Tohumları fidana' şarkısını söyledikten sonra eserlerini çevredeki vatandaşlara dağıttı.
Merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, doğanın korunması için TEMA'nın yaptığı bu etkinliği olumlu bulduğunu ifade ederek, "Bu çok anlamlı bir mesaj. Yakutiye'de bisikletle ulaşımı sağlamak için parkurlar oluşturacağız. Çünkü toplum olarak maalesef ulaşımı özel otomobillerle gerçekleştiriyoruz. Bunun bisikletle yapılması sağlık açısından da çok yararlı. Böylece doğayı kirleten egzoz gazlarından da kurtulmuş oluruz" dedi.

Tİ(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)