DUBAİ'den getirilerek Irak'a götürülen 70 metre uzunluğundaki dev arıtma kulesi görenleri şaşırttı. 1'i yedek olmak üzere 3 TIR'ın götürdüğü kule, güzergahtaki Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'ndeki 4 kilometrelik yolu 9 saatte alabildi.
Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki limana getirilen arıtma kulesi, vinçler yardımıyla kırkayak TIR'lara yüklendi. Biri önden çeken diğeri de arkadan iten TIR'la taşınan 250 ton ağırlığında, 70 metre uzunluğunda olan petrol arıtma kulesi D 400 Karayolu'nda sürücülerin şaşkın bakışları arasında yol alırken, Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'ne geldiğinde trafiğin aksamına neden oldu. Virajlarda müdahale etmek için yedek olarak bir TIR'ın daha eşlik ettiği kuleyi gören sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemezken, bir önden çeken, bir arkadan iten ve bir de virajlarda destek olmak için yedek olmak üzere 3 TIR ile yol alan kule, Bahçe'nin Aslanlı Beli Mevkii'ne geldiğinde yol almakta güçlük çekti. D 400 Karayolu üzerinde Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'ne giden artıma kulesini çeken TIR'lar, Bahçe İlçesi'nin Aslanlı Beli Mevkii'ne geldiğinde virajları almakta zorlandı. TIR'lar, virajları güvenlik önlemleriyle geçerken, çok yavaş ilerlemesi nedeniyle yolda yaklaşık 1 kilometrelik kuyruk oluştu.
Virajların fazla olması nedeniyle TIR'lar Aslanlı Beli ile Nurdağı İlçesi arasındaki 4 kilometrelik yolu 9 saatte alabildi. Petrol arıtma kulesinin 15 günde Irak'a ulaşması tahmin ediliyor.

FOTOĞRAFLI