Aydın FİDAN/KARACABEY (Bursa), () - BURSA’nın şehirlerarası yolları üzerinde satış yapılan şeftali tezgahlarının ardından soğan tezgahları da kaldırılıyor. Bursa- İzmir yolu üzerinde soğan tezgahlarına bariyerlerin kurulmasına tepki gösteren satıcılar, "Para kazanacağımız sezonun ortasında bunun yapılması perişan etti" diyerek tepki gösterdi.
Bursa-İstanbul Karayolu Ovaakça Mahallesi yakınlarında geçen ay şeftali tezgahlarının kaldırılmasının ardından dün Bursa - İzmir karayolu üzerindeki soğan tezgahlarının önüne bariyer çekilmesine başlandı. Yaklaşık 50 soğan tezgahını
etkileyen bariyer çalışmasıyla satış yapmalarına imkan kalmadığını belirten Fahrettin Tüydeş, "Yol kenarındaki azmakların trafik açısından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle bariyer kuruluyor. Ayrıca Bursa pilot bölge seçilmiş, bu tür tezgahlara düzenleme getirilecekmiş" dedi.
Tezgah sahiplerinden Emin Çavdarlı ise kendilerine herhangi bir uyarı yapılmamasına tepki gösterdi. "Bizi insan yerine koymuyorlar. 10-15 gündür bariyer kurulacak diye uykularımız kaçtı. Borçlandık, masraf yaptık hepimiz. Satış yapacağımız sezonun ortasında yapılacak iş değil bu. Kışın yapsalardı madem" diyerek tepki gösterdi.
Yol kenarlarındaki tezgahların Karacabey’in meşhur soğanını tanıtmanın yanı sıra sorun yaşayan sürücülerin, arızalanan araçların da imdadına yetiştiklerini anlatan tezgah sahipleri yıllardır ekmek paralarını kazandıkları tezgahlarının bir anda dağıtılmasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.
Tezgah sahipleri "Biz bu malımızı çöpe mi atalım ne yapalım, biz köylü olarak kime gidelim, kime derdimizi anlatalım, kimle görüşelim? Biz bu malımızı nerede satacağız, nasıl değerlendireceğiz" diye sordu.
Öte yandan bariyer çalışması yapılan Bursa - İzmir yolunda zaman zaman tek şeride düşen trafikte uzun kuyruklar oluştu.

FOTOĞRAFLI