ELAZIĞ'da Karayolları 8’inci Bölge Müdürlüğü'nde taşerona bağlı olarak çalışan 500 kadar işçi, Yargıtay kararına rağmen kadroya alınmamalarını ıslık ve alkışlarla yürüyerek protesto ederek, psikolojilerinin bozulduğu gerekçesiyle viziteye çıktı.
Karayolları 8’inci Bölge Müdürlüğü’nde toplanan taşeron şirketlerde çalışan işçiler, sendika başkanlarının açıklaması ardından Harput Devlet Hastanesi’ne kadar ıslık, alkışlarla slogan atarak yürüdü. İşçiler, hastanede psikolojilerinin bozulduğunu gerekçe göstererek viziteye çıkıp, kadroya alınmamayı protesto etti.
Yargıtay kararına rağmen kadroya alınmadıkları için psikolojilerinin bozulduğunu öne  süren işçilere, 'Geçmiş olsun' dileklerini ileterek konuşmaya başlayan Yol-İş Sendikası Elazığ 1 No’lu Şube Başkanı ve Türk-İş Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, şöyle dedi:
"Sevgili üyelerimiz, öncelikle 'Geçmiş olsun.' Bizler bugün Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli birimlerde çalışan işçiler olarak, 3 yıldır süren belirsizliğin sinirlerimizi tahribatı sonucu hastalandık. Biz Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 'taşeron işçisi' dediği, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri ve yüksek yargısının; 'işe girdikleri ilk günden beri Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işçisidir' dediği işçileriz. Biz, Çalışma Bakanlığı yetki tespiti belgelerine, Karayolu işçisi saydığı, fakat Maliye Bakanlığı kadro tahsisinde görünmez olan işçileriz. Kısaca bize karayolları taşeron işçileri diyorlar. Ama biz işçiyiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Vergi mükellefiyiz ve kısa bir süre sonra da seçmeniz."
Kara, 27 aydan bu yana, kadro bekleyen taşeron işçilerinin psikolojilerinin bozulduğunu ifade ederken, "Yargıtay, karayollarında taşeron işçisi adı ile çalıştırılan işçilerin işe başladıkları tarihten beri, Karayolları Genel Müdürlüğü işçisi olduğuna karar verdi. Bu karar üzerinden tam 27 ay geçti. 27 aydır bekleyen işçilerin sonunda sabır taşları çatladı ve bugün onları doktora götüreceğiz. Bizim kaybettiğimiz aylar ve yılların tahribatı ve yalan haberlere inanmanın yarattığı ruh hali psikolojimizi bozdu. Onun için hastalandık. Bugün ülke çapında yaklaşık on bini aşkın işçi hastalanmıştır. Hastaneye gideceğiz ama ilaç Ankara’da ve hükümetin bir kararına bağlıdır, bunu biliyoruz. İşçilerin yasal, haklı ve meşru haklarına saygı duymayanları, biz de 30 Mart günü duymayacağımızı kamuoyuna açıklıkla ilan ediyoruz" diye konuştu.
MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Bilal Çoban ve il teşkilatın da işçilere destek verdi.