ÇANAKKALE Boğazı’ndan geçiş yaptığı sırada Lapseki İlçesi, Çardak Beldesi açıklarında karaya oturan 294 metre uzunluğundaki konteynerg emisi Malta bayraklı 'MSC Sarah' bekleyişini sürdürüyor. Dev gemi kendi imkanlarıyla kurtulmak için Çanakkale Liman Başkanlığı’ndan gelecek izni bekliyor.
Portekiz’in Sines Limanı’ndan İstanbul Ambarlı’ya giderken Çardak Beldesi iskelesi önlerinde 9 Çakar Feneri'nin kuzeyinde sığlık noktada dün saat 22.30 sıralarında karaya oturan konteyner yüklü 294 metre boyunda, 53 bin 208 grostonluk gemi için günün ilk ışıklarıyla birlikte kurtarma planları yapılmaya başlandı. Bu kapsamda ilk olarak Kıyı Emniyeti Müdürlüğü dalgıçları geminin karaya oturduğu bölgede dalış yaparak Liman Başkanlığı’na verilmek üzere rapor hazırladı. Aradan 12 saatten fazla süre geçmesine rağmen hala kurtarma isteminde bulunmayan geminin karaya oturduğu bölgenin kumluk olduğu tespit edildi. Geminin orta bölümünden arka tarafında doğru 5-6 derecelik  eğimle sancağına yatmış durumda olduğu belirlendi.
Hazırlanan raporun Liman Başkanlığı’na ulaştırılmasının ardından gemiye kendi imkanlarıyla kurtulma girişimleri için bir süre verileceği bildirildi. Bu sürede geminin kendi imkanı ile kurtulamaması durumunda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait römorkörlerin devreye sokulacağı belirtildi. Güvenlik amacıyla Kurtarma-2 römorkörü yanında bulundurulan geminin karaya nasıl oturduğu ise araştırılıyor.