Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, () - ERZİNCAN’ın Kemaliye İlçesi'ndeki doğa şenliklerinde Kemaliyeli yamaç paraşütü sporcusu 24 yaşındaki Alper Atmaca, halatlı atlayış (Rope Jump) yaptı. Karanlık kanyonda halatlı atlayış yapan ilk Türk sporcu unvanını kazanan Atmaca, "480 metre yükseklikten atlamak çok heyecanlandırdı" dedi.
Erzincan'a 160 kilometre uzaklıktaki Kemaliye İlçesi'nde bu yıl 36’ncısı düzenlenen ve 5 gün süren Uluslararası Kültür ve Doğa şenliklerinin son gününde Karanlık Kanyon'daki 'Sırat on Fırat' köprüsünden önce Base Jump atlayışları oldu. Festivale katılan 7 ülkeden 40 sporcu, kendilerini 500 metre yükseklikten boşluğa bıraktı. Atlayıştan 10 saniye sonra paraşütlerini açan sporcuların büyük bir bölümü nokta iniş yaptı.
Dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak nitelendirilen Karanlık Kanyon'da Rus sporcuların gerçekleştirdiği halatlı atlayışlar nefes kesti. Bu yıl ilk kez düzenlenen halatlı atlayış olarak bilinen 'Rope Jump'ı ilk kez bir Türk sporcu denedi. Kemaliyeli sporcu Alper Atmaca, Karanlık Kanyon'un üzerine kurulan 480 metre yükseklikteki halatlı köprü üzerinden atlayış yaptı. Atmaca, 260 metre uzunluğundaki halatla salınarak Türk sporcularının önünü açtı. Alper Atmaca "Atlamadan önce çok heyecanlıydım. Atlayış sırasında adrenalin tavan yapıyor. Atladıktan sonra heyecanım kalmadı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI