İZMİR’de düzenlenen 5'inci Hamsi Şöleni’nde mısır ununa bulanarak tavada kızartılan 10 ton hamsi ücretsiz dağıtıldı. İzmir’de yaşayan Karadenizliler, kemençe ve tulum eşliğinde horon tepti. Şölene belediye başkan adayları da akın etti.
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu’nun (EKAF) Konak Belediyesi işbirliği ile İzmir’de bu yıl 5’incisini düzenlediği Hamsi Şöleni, İnciraltı Rekreasyon Alanı’nda yapıldı. Şölende 10 ton hamsi, mısır ununa bulanarak tavalarda kızartıldı ve ekmek arasında vatandaşa ikram edildi. Şölende Karadeniz’in tekstil, tereyağı, mısır unu, fındık, pestil gibi yöresel ürünleri de satışa sunuldu. Yüzlerce kişi kemençe eşliğinde horon teperken, şenlik için gelenler Oğuz Demirci’nin tulum konserini de dinledi.
Hamsi Şöleni’ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, Alaattin Yüksel, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer ile çok sayıda ilçe belediye başkanı katıldı. EKAF Genel Başkanı Aydın Özyar, "Karadeniz insanının olduğu yerde çalışmak, üretmek, bereket ve paylaşmak vardır. Karadeniz insanı bu ülkenin çimentosudur" dedi.
HAKAN TARTAN'DAN KARADENİZ ŞİVESİ
Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan da, 5 yıl boyunca destek verdiği şölende birlik ve beraberliği hedeflediğini belirterek, "Karadenizli hemşehrilerimi çok seviyorum. Kaşından gözünden ötürü değil, birlik ve beraberliğe, vatanın birliğine, bayrağa, Atatürk’e sahip çıktıkları için seviyorum. Uy benim sevguli hemşehrulerum, hoşgeldiniz" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da, " Ne mutlu ki bu kentte barış içinde yaşıyoruz. Tüm emeği geçenlere, sebep olanlara, birlik ve beraberliği isteyenlere, hepinize kucak dolusu sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağ olun benim can hemşehrilerim" diye konuştu.
Hamsi Şöleni’ne AK Parti izmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da katılacak. Şenlik saat 18.00’e kadar sürecek.