BİNALİ YILDIRIM FIKRA ANLATTI
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Ege Bölgesi Karedenizliler Federasyonu Hamsi Şöleni’ne katılan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kürsüye Rize bezinden yapılan şalla çıktı. Yıldırım, konuşma yapacağı notlar gecikince Karadeniz fıkrası anlatarak, "Temel böyle bir toplantıya davet edilmiş ve konuşma yapması istenmiş. Temel kürsüye çıkmış konuşmasını yapacak, bir de bakmış ki konuşma metni yok. Benim gibi arayıp duruyor, şöyle diyor: Şuraya gelirken neler söyleyeceğimi bir Allah bir de ben biliyordum. Şimdi sadece Allah biliyor.' Neyse benim notlarım geldi" dedi.
Konuşmasında, Karadeniz insanın meziyetlerini anlatan Binali Yıldırım, şunları söyledi:
"Ege Bölgesi’nde Karadeniz kültürünü yaşatan dernekler federasyonu çok büyük bir işe imza atarak, İzmirlileri bu meydanlara doldurmayı, 50 bin hemşehriyi buluşturmayı başardılar. Anladığım kadarıyla hamsiler de Ardeşen’den geliyor. Oraya da selam olsun. Karadeniz insanı zekidir. Pratiktir, işi evirmez çevirmez, yokuşa sürmez. Ne yapacaksa yapar, hemen söyler. Bazen kimsenin aklına gelemeyecekleri söyler. İzmir’de yapılan bu şölen de kimsenin aklına kolay kolay gelmez." 
'MİLLET AFFETMEYECEK'
17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin de değerlendirmede bulunan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Ne zaman olursa olsun ülkemize içerden dışardan musallat olacak düşmanları, ülkemizin birliğe bağımsızlığına kardeşliğine halel getirecek hiçbir girişimi bu millet asla affetmeyecektir. Bu millet bunun geçmişte de gelecekte de cevabını verdi. Karadenizli hemşehrilerim siz bunu Pontus çetelerinden bilirsiniz. Memleketimizin her köşesinin değerini iyi bileceğiz."
'SORUN SİYASİ İSE BİRKAÇ AY KALDI'
Yıldırım, CHP’li İzmir Byükşehir Belediye Başkan ve Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu’nun bir konuşması sırasında, 'İzmir’de trafik soru vardır. Bu bir siyasi sorundur' sözlerine gönderme yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Madem bu trafik sorunu siyasi ise birkaç ay kaldı. İzmir bu sorunu halledecek, İzmir’in trafik sorunu da çözülecek. Bakın ülkemizin zenginliği ortada. İşte Türkiye’nin özeti burada. Farklı illerden geliyoruz. İzmir’e geldik geleceğimizi İzmir’de inşa ediyoruz.  Biz İzmir’de siyaset yapmaya değil boş laf söylemeye değil, biz sadece ve sadece hizmet yapmaya talibiz."
Yıldırım, konuşmasının ardından vatandaşlar ve partililerle birlikte kol kola horon tepti. Yıldırım, kardeşi İlhami Yıldırım’ın İstanbul Başkanı olduğu Kızılay’ın aracına giderek, kan bağışında bulundu. Yıldırım, bağışın ardından kısa süre daha horon tepti.