Serhat TEZCAN/ BURSA, () - BURSA'da 34 yaşındaki  Ömer Akbaş, geçirdiği beyin kanaması sonrası yaşamını yitiren 43 yaşındaki Aydın Yıldırım adlı kadının bağışlanan karaciğeri ile hayata tutundu. Aydın Yıldırım için mevlit okutan Akbaş, "Herkes toprak olup gidiyor önemli olan başkasına can vermek" dedi. 
Tekstil sektöründe çalışan iki çocuk babası Ömer Akbaş, 3 ay önce geçirdiği beyin kanaması sonrası beyin ölümü gerçekleşen Aydın Yıldırım'ın bağışlanan karaciğerinin nakledilmesi ile sağlığına kavuştu. Ömer Akbaş, dün Hafize Hatun Camii'nde Aydın Yıldırım için mevlit okutup, tavuklu pilav dağıttı. Mevlide, Aydın Yıldırım'ın yakınları da katıldı. Kendisine konulan tanıdan sonra kabus dolu bir yıl geçirdiğini belirten Akbaş, "Hastalığım son evrine gelmişti. Bu dönemde değil organ bağışlamak, kan bağışının dahi ne kadar önemli ve kutsal olduğunu bir kez daha anladım. Aranan karaciğerin bulunduğunu öğrenince çok sevindim. Şimdi ise sağlığıma kavuştum. İnsanların bu konuda duyarlı olması için bana hayat veren Aydın hanım için mevlid okuttum. Amacım organ bağışı konusuna dikkatini çekmekti. Herkes toprak olup gidiyor. Bu kaçınılmaz. Önemli olan organlarla insanlara can vermek" dedi.
Aydın Yıldırım'ın Balıkesir Devlet Hastanesi'nde çalışan ablası Emine Yıldırım ise organ nakline çok zor karar verdiklerini belirterek, "Kabul etmek zor oldu. Ama insanların çaresizlik içersinde ölmemek için organ beklediğini görünce bağış yapmaya karar verdik. Biz de, kardeşimizin organının naklediliği kişiyi çok merak ediyorduk. Prosedür gereği karşılaşma olmaz diye düşünüyorduk. Üniversitedeki hocalarımız aracı oldular. Gözü ile bakanı, kalbi ile hissedeni görmek farklı. Çok mutlu olduk. İnanılmaz bir durum" dedi.
Organ naklini gerçekleştiren Uludağ Üniversitesi Karaciğer Nakli Sorumlusu Prof Dr. Ekrem Kaya, böyle bir organizasyona hekim olarak kendilerinin aracı olduğunu söyledi. Organ nakline her geçen gün ihtiyacın arttığını dile getiren Kaya, bu alanın üstüne ne kadar düşülürse, toplumun fayda göreceğini dile getirdi. Organ bağışının aynı zamanda ulvi bir tarafının da bulunduğuna işaret eden Kaya, bağışın dini açıdan da çok önemli olduğunu vurguladı.

ST(FK/AK)(FOTOĞRAFLI)