GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi'nin tek kayak merkezinin bulunduğu Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki Karacadağ'da sezon açıldı. Kayak merkezine, özellikle haftasonu, bölgedeki illerden de çok sayıda kişi geliyor.
Siverek'e 45 kilometre uzaklıkta bulunan 1919 rakımlı Karacadağ, son yıllarda kış turizminin ilgi çeken merkezlerinden birisi oldu. Kar kalınlığının 25 santimi bulmasının ardından sezonu açan Karacadağ Kayak Merkezi'ne, yaz boyu sıcaktan şikayet eden Güneydoğu insanı akın etti. Kaymaya çalışanların yaşadıkları komik durumları izleyenleri kahkahaya boğarken, çocuklarda buldukları naylonlarla kaymaya çalıştı. Yöresel kıyafetlerle kayak yapan vatandaşlar ise profesyonel kayaçıları aratmadı.
Karacadağ Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan ve vatandaşlarla mangal yapan Siverek İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, kayak merkezine herkesi beklediklerini belirterek, "Kayak merkezimiz acemi kayakçılar için olduğu kadar profesyonel kayakçılara hitap edecek niteliktedir. Kayak öğrenmek isteyen tüm vatandaşları kayak merkezimize bekliyoruz. Kayak merkezimiz diğer bölgelere göre daha ucuz" dedi.
Şanlıurfa'nın yanı sıra Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin ve bölge kentlerinden gelenlerin ağırlandığı kayak merkezine eğlenmeye ve kaymaya gelenler, keyifli bir gün geçirmenin mutluluğu ile evlerine dönüyor.